Renovatie THEMA-dreven afgerond: bewoners en Woonin vieren feest

De tienhoogflats van Woonin aan de Tigrisdreef, de Haifadreef, de St. Eustatiusdreef en de St. Maartendreef in Overvecht-Noord (de THEMA-dreven) staan er weer als nieuw bij. Dat werd zaterdag 13 mei samen met de bewoners gevierd.

Samen met DOCK organiseerde woningcorporatie Woonin een feestje voor de buurt. Naast een koffiekar voor de volwassenen en springkussen voor de kinderen was ook de Woonin-wagen van de partij met limonade en Marokkaanse koekjes. Ook konden de bewoners een aardbeien- of tomatenplantje ophalen voor op hun balkon. Tijdens het feest was er ook een gastenboek waar bewoners wat in konden schrijven:

‘We zijn als bewoners van de Haifadreef enorm blij met de renovatie! We hopen dat iedereen zich inzet om de portieken en de buurt netjes en schoon te houden zodat we er nog heel lang plezier van kunnen hebben.’

Sociaal renoveren

In 2020 is in coronatijd gestart met het opknappen van het eerste deel van de flats aan de THEMA-dreven. Geen ideale start, maar nu staan er vier flats waar bewoners trots op kunnen zijn. Tijdens de bouwwerkzaamheden was er – samen met de buurtteams, DOCK en gemeente-afdeling werk & inkomen – ook aandacht voor ‘sociaal renoveren’. Als bewoners zich zorgen maken over financiën, werk of leefomgeving voor hun kinderen, konden zij dit aangeven en kregen ze hulp en ondersteuning.

Tienhoogflat aan de Haifadreef na renovatie voorjaar 2022 – foto: Olivier Beens

Naast alle vrolijkheden liep er tijdens het feest ook een energiecoach van Energie-U rond. Die gaf bewoners tips hoe ze energiezuinig met de woning om kunnen gaan. Het feest was een mooie afsluiting van dit gedeelte van het project. Woonin knapt tijdens het hele project in totaal ongeveer 1800 woningen op. Momenteel zijn er werkzaamheden aan de flats aan de Schooneggendreef en de Stroyenborchdreef. De woningen krijgen onder andere een betere isolatie, de badkamer, keuken en toilet worden vernieuwd en de flats krijgen een mooie nieuwe buitengevel. Daarnaast zullen de woningen na de renovatie gasloos zijn.

Buurtkamer op de Ankaradreef

Voor bewoners van de THEMA-dreven die graag samen een activiteit organiseren of gewoon even gezellig een praatje willen maken, is er de Buurtkamer op de Ankaradreef. Bewoners kunnen hier voor van alles terecht. Meer over dit initiatief lees je in dit artikel.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met de afdeling Klantcontact van Woonin:
Op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9.00 – 16.00 uur op 088-989 0123.  

Tekst en foto bovenaan: Ivo Hermsen – Woonin