Sport in Overvecht

Overvecht is een sportwijk bij uitstek! Er is een uiteenlopend aanbod aan sportfaciliteiten en de wijk is prachtig groen, zodat iedereen kan wandelen, fietsen en hardlopen. Of je nou buiten, individueel of in een team wil sporten; in Overvecht kan het allemaal.

Ben je op zoek naar een sportvereniging of heb je andere vragen over sporten en bewegen? Op de website van Sportstad Utrecht vind je een compleet overzicht van het sportaanbod in Utrecht en Overvecht.

Heb je vragen over sporten en bewegen, zoek je een beweegmaatje, wil je sporten met een beperking of heb je een kleine beurs? Bij SportUtrecht kun je terecht voor al dit soort vragen. SportUtrecht verbindt vraag en aanbod, brengt mensen en organisaties bij elkaar zodat er weer nieuwe ideeën en initiatieven ontstaan. 

Topsport Overvecht

Overvecht is ook de thuisbasis van het Sport College. Hier studeren jongeren met groot potentieel óf al gevestigde jonge topsporters. De opleiding is zo ingericht dat de jongeren topsport en school kunnen combineren. Overvecht heeft al heel wat jong talent gehuisvest.

De sporters zijn afkomstig van het Nationaal Topsport Centrum (NTC) Waterpolo in Zeist, FC Utrecht en heel veel andere sporten zoals schaatsen, korfbal, judo, rugby, worstelen, motorcross, tennis, hockey, paardensport, wielrennen, ijshockey, basketbal, handbal, sportklimmen, volleybal, atletiek en honkbal. 


Nieuws over sport