Wonen in Overvecht

Utrecht Overvecht is een ruim opgezette, groene, multiculturele wijk in het noorden van de stad. Tot 1960 was Overvecht een weiland. In de tien jaar die volgden werd veel gebouwd om de woningnood tegen te gaan. De wijk werd opgezet met veel lucht, brede wegen en grote parken. Het grootste deel van de woningen is hoogbouw.

Overvecht heeft veel goede voorzieningen. Zo heeft de wijk een NS-station, een ijsbaan, een theater, goede scholen, veel parken en speelplekken. Shoppingcenter Overvecht is populair bij winkelpubliek uit heel Utrecht. Overvechters zijn over het algemeen erg blij met hun wijk en blijven er graag wonen. In de laatste jaren gebeurt er veel op het gebied van wonen in de wijk. Flats worden gerenoveerd en nieuwe woningen worden gebouwd. Ook de omgeving van deze woningen wordt drastisch verbeterd. Bijvoorbeeld door het aanleggen van speel- en wandelstraten in de Gagel.

Aardgasvrij wonen

De gemeente Utrecht werkt aan een duurzame stad. De overstap naar verwarmen zonder aardgas draagt daar aan bij. In Overvecht-Noord werkt de gemeente samen met Woonin, Bo-Ex, Portaal, Energie-U en Stedin om dit te realiseren.

Alle artikelen over een Aardgasvrij Overvecht uit wijkmagazine Dreefnieuws lees je hier.

Nieuwbouw

Er wordt nog steeds gebouwd in Overvecht. Koopwoningen en huurwoningen. Appartementencomplexen en eengezinswoningen. Ben je ge├»nteresseerd in een woning in Overvecht? Hierbij een greep uit de nieuwbouw-projecten in de wijk.

Woning huren?

Natuurlijk kun je ook een woning huren in Overvecht. Wil je weten wat het huidige aanbod is? Kijk dan bij:

Overvecht vernieuwt

Overvecht is volop in beweging en er wordt hard gewerkt aan de verbetering en vernieuwing van de oudere delen van de wijk. Gemeente, woningcorporaties en de wijkbewoners hebben hun handen ineengeslagen voor diverse renovatie- en vernieuwingsprojecten.

Spoorzone, Overvecht de Gagel, NPD-strook, Antoniuskwartier, groenzones en de renovatie van oudere flats: op al die plekken wordt gewerkt aan een modern en fijn Overvecht.


Nieuws over wonen