Vernieuwd woonzorgcentrum Zuylenstede feestelijk geopend

De verbouwing is niet nog helemaal klaar, maar van de buitenkant ziet woonzorgcentrum Zuylenstede aan de Perudreef er weer piekfijn en nieuw uit. Op 14 oktober was er een feestelijke opening. Een mooi plakkaat – de eerste steen – is daarbij onthuld. De bijbeltekst ‘Zie ik maak alle dingen nieuw’ past bij de christelijke signatuur van Zuylenstede. Als het allemaal helemaal af is, volgt nog een opening voor iedereen die wil komen kijken.

TEKST en FOTO’S: Marja de Ruiter

Er is ruim een jaar lang veel overlast geweest voor bewoners en personeel. Maar er is wel veel gedaan. Zowel de buitengevel als de kamers binnenin zijn helemaal vernieuwd en toekomstbestendig gemaakt. Alle bewoners moesten met al hun spullen hiervoor tijdelijk hun kamer uit. Dat gaf veel onrust en stress. Nu na een jaar verbouwing ziet de buitenkant van het grote gebouw er in ieder geval fantastisch uit.

Gevelkunst

Alle dieren die op het kunstwerk op de gevel zijn te zien – ze staan symbool voor alle werelddelen die terugkomen in de straatnamen van Overvecht – komen nu weer goed tot hun recht. Voor omwonenden, die ook veel overlast hebben ervaren, komt er nog een feestelijke bijeenkomst als straks echt alles klaar is.

Zuylenstede is een verpleeghuis van Vecht en IJssel. Het gebouw is twee jaar geleden aangekocht door Estea en wordt door Vecht en IJssel gehuurd. De verbouwing is in goede samenwerking tot stand gekomen. 

Meer informatie over woonzorgcentrum Zuylenstede.