Over Stichting Echt Overvecht

De stichting Echt Overvecht heeft als doel om projecten te stimuleren, faciliteren en initiëren, die leiden tot een vorm van verbinding tussen mensen die wonen en/of werken in Overvecht; projecten die leiden tot de verbinding tussen Overvecht en de stad Utrecht. De stichting heeft verder alles als doel dat hiermee rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn; dit alles in de meest ruime zin van het woord.

Stichting Echt Overvecht geeft 5x per jaar het blad Dreefnieuws uit. Ook houdt zij de website echtovervecht.nl en de bijbehorende sociale media bij: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest en YouTube.

Ons verhaal: Overvecht in het zonnetje

Overvecht is een grote, groene wijk in Utrecht. Er zijn prachtige plekken om te ontspannen, zoals het Gagelbos, de forten of de mooie parken. Ook kun je in de wijk lekker winkelen, bijvoorbeeld in het grote shoppingcenter waar je alle winkels vindt die je maar wil. Je kan sporten, leren en ondernemen in Overvecht en er is cultuur te over. Ook zijn er diverse mooie woningbouwprojecten die nieuwe bewoners naar de wijk trekken.

Stichting Echt Overvecht zet in nauwe samenwerking met verschillende partners in de wijk de mooie kanten van Overvecht in het zonnetje. Ons logo is een lampje. Omdat alle gave dingen die in de wijk gebeuren een lichtpuntje zijn. We delen verhalen van bewoners en ondernemers, die weten hoe goed het hier is. Goed, omdat hier zoveel aardige mensen wonen, actief en sociaal betrokken. Omdat er veel kan. Omdat er meer groen is dan in welke Utrechtse wijk ook. Omdat ons winkelcentrum na de binnenstad het meest populaire winkelgebied van Utrecht is. Of omdat je hier elke sport kunt doen die je maar wil. Wij Overvechters zijn al heel trots op onze wijk. Kom het ook ontdekken!


Partners

De volgende partners dragen financieel bij aan Echt Overvecht: Bibliotheek Utrecht (Overvecht), Utrecht NatuurlijkGemeente Utrecht (Veiligheid, Wijkbureau Overvecht), Woonin (voorheen Mitros), Portaal, DockOvervecht VastgoedWijkplatform Overvecht, Bewonersplatform Overvecht, Cultuur Platform Overvecht (Stut, ZIMIHCIJsclub Siberia, etc), Brede School Overvecht en Seniorvriendelijk Overvecht.


Bestuur

Het bestuur bestaat uit de volgende leden:

Ab Kools (vicevoorzitter, gedeeld penningmeester)

Bart Engbers (voorzitter, gedeeld penningmeester)

Mohammed Saiah (secretaris)


Statuten, jaarverslag en beleidsplan

Download hier een verkorte versie van ons Beleidsplan en hier het Jaarverslag 2020-2021. Statuten zijn op verzoek beschikbaar. Zie daarvoor de contactinformatie hieronder. 

Contact

Stichting Echt Overvecht, RSIN: 855.731.047

Voor contact met het bestuur van stichting Echt Overvecht kun je een e-mail sturen aan de secretaris van de stichting. Voor vragen over wijkblad Dreefnieuws en deze website kun je terecht bij de redactie van Echt Overvecht.