In de Buurtkamer op de Ankaradreef leren bewoners elkaar kennen

In de Buurtkamer op de Ankaradreef 4, zitten bewoners Evert en Corina samen met Sandra van den Ham van Portaal en Sofie Bakker van Dock met elkaar in de huiskamer. De Buurtkamer is er voor alle bewoners uit de buurt.

FOTO’S: Godfried van Utrecht | TEKST: Esther Visser

Buurtactiviteiten

Sofie Bakker van Dock: ‘Het is een samenwerking tussen Portaal, Woonin, gemeente, Dock en JOU Jongerenwerk. Door de Buurtkamer leren de buren elkaar kennen. Bewoners mogen de Buurtkamer gebruiken voor activiteiten. Zo maken Ismael (Haifadreef) en Evert (Ankaradreef) samen met kinderen uit de buurt een moestuin op het balkon.’

‘Kinderen zijn hier heel enthousiast over. Steeds meer bewoners maken gebruik van de Buurtkamer. En er is nog ruimte voor andere bewoners die wat willen organiseren. Denk aan een spelletjesochtend zoals rummikub, sjoelen of klaverjassen of een middag speciaal voor vrouwen.’

Inloop op donderdagmiddag

Sandra van den Ham, wijkbeheerder van Portaal: ‘Elke donderdagmiddag kunnen de bewoners bij ons binnenlopen. Van alle organisaties is dan iemand in de Buurtkamer. We willen graag van bewoners horen wat er goed gaat en wat er beter kan in de buurt. Dan kunnen we daarmee aan de slag. Want we willen graag een buurt maken waar men elkaar kent en makkelijk aanspreekt.’

Buurtkamer op de Ankaradreef in Overvecht, vlak naast de Klopvaart

De Buurtkamer is samen met bewoners ingericht. De muur is geschilderd door Theo. Corina heeft behangen. En Evert heeft de schilderijen en de lampen opgehangen. Sandra: ‘Het schilderij achter de bank is door bewoner en kunstenaar Saadi Al Rahal gemaakt. Zo mooi. Zo wordt het echt een ruimte voor de buurt.’

Kom langs in de Buurtkamer

Wil je iets leuks doen in de Buurtkamer? Heb je een idee? Of wil je gewoon iets vertellen? Kom dan tijdens de inloop op donderdagmiddag even langs op de Ankaradreef nummer 4.

Vaste activiteiten:

  • Maandag 15.00 uur: Spelen voor kinderen met ouders.
  • Dinsdag 13.00-14.00 uur: Taalcafé, oefenen met Nederlands voor wie dat wil.
  • Woensdag 10.00-12.00 uur: Koffieochtend voor alle bewoners.
  • Donderdag 13.00-15.00 uur: Inloop voor alle bewoners die een vraag hebben voor Portaal, Woonin, gemeente, Dock en JOU Jongerenwerk.