Welkom in het Groene Lint van Overvecht

Het Groene Lint is een gebied in Overvecht tussen Park de Gagel en Park de Watertoren. In dit gebied is de werkgroep het Groene Lint bezig met (bio)diversiteit in het groen, het opknappen van speel- en sportplekken en ontmoetingsplekken. Ook zorgen ze voor fijne looproutes en proberen ze dingen uit zoals boekenruilkasten of moestuinbakken. Alles wat de werkgroep doet heeft als doel: mensen uit te nodigen in het groen.

Bieb-bankje

Hebben jullie het bankje en de kruidenbak bij de bibliotheek in Overvecht al gezien? Je kunt er even zitten als je boodschappen hebt gedaan of bijvoorbeeld je lunch opeten. Haal koffie of thee in de bibliotheek om het compleet te maken!

Groene plekken Carnegiedreef

Het Groene Lint is vorig jaar begonnen met het ophalen van wensen om de eerste groene plekken aan de Carnegiedreef tussen de flats te verbeteren. Bewoners hebben aangegeven wat zij hier willen doen, zien en meemaken. Het project hier heeft vertraging door bodemonderzoek. Binnenkort weten we hier meer over.

Eva Leen. Foto: Barbara del Court König

Rattenpraat

Een van de dingen die de werkgroep het Groene Lint wil gaan aanpakken is meer informatie gaan geven over ratten. Dat doen ze met de campagne Rattenpraat. Veel klachten van bewoners in Overvecht gaan over ratten. En dat is niet gek, want we zien ze overal en veel mensen vinden ze eng en vies. Wie is de rat? Waarom komen ze in onze omgeving en blijven ze niet in hun eigen plek onder de flats? Hoe leven ze? Hebben ze ook een meerwaarde?

‘Het Groene Lint biedt van alles om te spelen, sporten en te bewegen’

Campagne & workshops

Vanuit het Groene Lint is er samen met diverse organisaties vanuit wonen, bewoners en de gemeente, een leuke en leerzame campagne ontwikkeld. Insteek is: meer weten over waarom de rat in onze leefomgeving komt, en hoe we kunnen voorkomen dat onze wegen elkaar kruisen! Het Groene Lint voert deze campagne uit als leuke speelse workshops met kinderen op plekken zoals scholen, bibliotheek en op locaties in de wijk.

Meer informatie en contact

Meer over het project Het Groene Lint lees je op de website van The Social Collective.

De gemeente Utrecht werkt in dit project samen met bewoners en sociaal ondernemers uit de wijk, Barbara van AllOne en Eva van The Social Collective. Zij zijn beide bereikbaar voor vragen, opmerkingen en ideeën.

Eva via e-mail of 06-8102 0258
Barbara: via e-mail of 06-1675 2340

Dit artikel verscheen eerst in Dreefnieuws nr. 30 – september/ oktober 2022, p.14.