Herfsteditie van Dreefnieuws is uit, het vierde nummer van 2022

Bij de meeste Overvechters zal hij al op leestafel liggen: de nieuwe Dreefnieuws! Vol nieuws, interviews, portretten, handige informatie over bankzaken – speciaal voor senioren – en veel bespaartips in de vaste rubriek (Bijna) gratis én heel Waardevol midden in ons blad, verzameld door Henriëtte Rockland.

De eer voor de coverfoto gaat deze keer naar Bouchra Dibi. Zij is een echte Overvechter met hart voor onze wijk, die veel mensen zullen (her)kennen. Anderhalf jaar geleden startte ze met Stichting Krachtwijken. Het motto: ‘De kracht van de wijk zit in de mensen’. En zo is het. Je leert ook de nieuwe wijkwethouder kennen: Rachel Streefland. Zij is opvolger van Kees Diepeveen. Al 25 jaar geleden verhuisde ze naar Utrecht en ging ze aan het werk op diverse scholen in Overvecht en Kanaleneiland. Rachel vertelt graag over wat ze gaat doen in en voor Overvecht.

Verder hebben we een uitgebreid artikel over een organisatie die misschien niet zo bekend is: Dagcentrum Pratica aan de Pallas Athenedreef. Geylani Veziroglu en Ayse Gummus waren zes jaar geleden de initiatiefnemers. Sindsdien bieden ze dagbesteding aan kinderen en jongvolwassenen met bijvoorbeeld een verstandelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel (NAH) of gedrags- en ontwikkelingsstoornissen.

In dit nummer onder meer:

 • Portretten: Bouchra Dibi, Joost Hontelez, Bzav Karim Sali en Lara Deniz
 • Dagcentrum Pratica
 • Bankzaken voor senioren in Overvecht
 • Overvecht op de kaart tijdens de Vuelta Holanda
 • Groot vuur, Sint Maarten 5 november in Overvecht
 • Portaal: Rommelmarkt op de Kwangodreef
 • Welkom in het Groene Lint
 • Recepten: Citroentaart en zure linzensoep
 • Aardgasvrij: Elektrisch koken wint terrein
 • Samen voor Overvecht: wijkwethouder Rachel Streefland
 • Utrecht Veilig: aanpak straatintimidatie
 • Mitros: Panino Fresco op de Sint Maartendreef
 • Dreefstrip: Ponykamp Manege ’t Hoogt

Lees Dreefnieuws (ook) online

Dreefnieuws krijg je in Overvecht in je brievenbus thuisbezorgd. Je kunt hem ook afhalen op de bekende plekken, zoals het Wijkbureau, buurthuizen, Bibliotheek Overvecht, Coffeemania en andere plekken.

Dreefnieuws kun je online lezen. Op echtovervecht.nl/dreefnieuws vind je links naar alle digitale edities van Dreefnieuws op platform ISSUU. Nummer 30 lees je hier.