Wielerronde Vuelta vrijdag 19 augustus in Overvecht

Een bijzonder moment: Na de Tour de France en de Italiaanse wielerronde (Giro) start deze week ook de Vuelta d’Espania in Utrecht. Het is daarom feest in heel Utrecht, maar óók in Overvecht. De Spaanse wielerronde begint namelijk met een tijdrit voor teams die door Overvecht komt. Vanaf de Brailledreef slaan ze rechtsaf naar de Einsteindreef. De renners fietsen helemaal naar het Henri Dunantplein (de rotonde op de randweg) en gaan vervolgens terug over de Einsteindreef de Vecht over.

Eerste renners te zien vanaf 16.00 uur

Op de Einsteindreef kun je de renners dus twee keer zien langsrazen. En omdat dit een teamtijdrit is (acht renners achter elkaar), zal dat een spectaculair gezicht zijn. Vanaf 15.00 uur is het parcours afgesloten voor autoverkeer (fietsers en voetgangers kunnen wél langs het parcours over de fietspaden en trottoirs). Om 16.00 uur is het parcours open voor renners voor de verkenning. Ze oefenen het parcours en kijken bijvoorbeeld hoe je bochten zo snel mogelijk kunt nemen.

Op de Einsteindreef ter hoogte van zwembad de Kwakel is een speciale plek ingericht voor mensen met een beperking. Daar is alle ruimte om de wedstrijd te zien voor wie moeilijk op een andere plek van de wedstrijd kan genieten.

Klik op de afbeelding om naar de digitale kaart van La Vuelta Holanda te gaan, met alle informatie over het parcours en evenementen in de stad.

Wedstrijd tussen 18.30 en 20.30 uur

De wedstrijd begint om 18.30 uur als het eerste team van start gaat. De finish van het laatste team wordt tegen 20.30 uur verwacht op het Jaarbeursplein, waar ze starten. Ondertussen is het natuurlijk feest rond het parcours. Op de grote parkeerplaats tussen Einsteindreef en Gloriantdreef vindt een groot evenement plaats: Mercado Centrum Overvecht.

Feest langs het parcours

Tijdens Mercado Centrum Overvecht proef je alles wat de wijk te bieden heeft op culinair, creatief en cultureel gebied. Er zijn heerlijke hapjes en drankjes van ondernemers uit de buurt (met bier en wijn van Oproer), waarvan je geniet op het grote terras. Natuurlijk kun je op een groot scherm naar de Vuelta kijken. Maar er is nog veel meer te doen. Er zijn activiteiten (ook voor kinderen) zoals een BMX-pumptrack, hapjes maken, het Holland Sport Fietsspel en een animatieworkshop. Natuurlijk is er muziek, o.a. van Catching Cultures Orchestra (concert vanaf 21.00 uur) en de Braziliaanse muziek van Romi Brasil.

Mercado Overvecht Centrum

Mercado: het programma

Doorlopend: allerlei hapjes en fris van lokale ondernemers, uit de buurt en Winkelcentrum Overvecht. Bier en wijn van Oproer.

  • 14.30 – 18.30: BMX Pumptrack, kinderactiviteiten (creatieve workshop, hapjes maken, animatieworkshop), Holland Sport Fietsspel vanuit ProefLOKAAL/ De Voedseltuin Overvecht & Noordertuin.
  • 15.00 – 16.00: muziek van Romi Brazil
  • 16.30 – 17.30: Salsaworkshop
  • 18.30 – 20.30: Vuelta live kijken op groot scherm
  • 21.00 – 22.00: muziek van het Catching Cultures Orchestra

Vuelta Overvecht: meer informatie

Alle informatie over het evenement lees je op de website La Vuelta Holanda.
Informatie over bereikbaarheid en omleidingsroutes vind je ook bij de gemeente Utrecht.