Vuelta Fietshub: reizend fietsfestival bij ZIMIHC 1 en 2 juli

De Vuelta Fietshub is een rondreizend dorp. Een minifestival waar urban sports, fietsen, kunst, cultuur en feest samen komen. Op vrijdag 1 juli en zaterdag 2 juli vind je de Vuelta Fietshub in en om ZIMIHC theater Stefanus in Overvecht, Brazili├źdreef 2. Dus kom kijken, sporten en meedoen. Er zijn een boel leuke activiteiten.

Loop naar binnen door de toegangspoort van de Vuelta Fietshub en waan je in een dorp met eigen regels, middenin Overvecht. Op vrijdag is er van 09.00 tot 14.00 uur een programma speciaal voor basisschoolleerlingen. ’s Middags is het festival geopend voor iedereen tussen 14.00 en 17.00 uur. Op zaterdag is het terrein geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

Zeker op zaterdag gaat het festival los. Met o.a. BMX-clinics op de pumptrack, een foto-expositie, het Recyclelab, muziek, meebouwen aan een Sint Maarten Sculptuur en een clean-up wandeling. Natuurlijk kun je ook gewoon een kopje koffie of een heerlijke smoothie nemen. Centraal op het terrein is de zogenaamde pumptrack: een mobiele baan voor BMX-fietsen, steps en skateboards gemaakt van gerecycled plastic.

BMX’en op de pumptrack van Vuelta Fietshub tijdens de 1e editie in Park de Watertoren. Foto: Vuelta Fietshub op Facebook.

Programma vrijdag 1 juli

Pumptrack BMX- clinics
Minigames

Programma zaterdag 2 juli

Pumptrack BMX- clinics
Funbikes
Foto-expo Utrecht 900
Maakstation
Clean-up wandelingen door de wijk
Recyclelab
Duurzame Ontdekbus
Meebouwen aan sculptuur Sint Maarten
Open singing
Inzamelactie fietsen
Mams coffee & more

Kijk voor alle informatie op de website van Vuelta Fietshub.
Wil je weten hoe dit mini-fietsfestival er uitziet? Kijk hier de foto’s terug van de 1e editie op het Cruyff Court in Park de Watertoren in mei 2022.

Meer cultuuractiviteiten in Overvecht.