De biebfiets heeft de mooiste Utrechtse verhalen – 17 juli in Overvecht

De bieb komt naar je toe deze zomer met de mooiste Utrechtse verhalen. De biebfiets toert rond, strijkt overal in Utrecht neer en pakt uit. Zondag 17 september is de biebfiets in Overvecht te vinden, bij de Watertoren aan de Neckardreef en op Fort Blauwkapel.

Twintig spannende verhalen

Centraal staat het kinderboek De spoken van het Stadhuis en andere Utrechtse verhalen. Kinderboekenschrijver Koos Meinderts heeft dat boek speciaal voor Utrecht 900 samengesteld. Twintig spannende verhalen staat erin, van twintig Utrechtse schrijvers over twintig bijzondere plekken in onze stad.

De biebfiets toert langs al deze plekken, waar voorlezers van de bieb of de schrijvers zelf hun korte verhaal voorlezen. Er is vaak iets extra’s te ontdekken en te doen. Je kan kennismaken met de schrijvers en natuurlijk met andere boeken en verhalen.

Zondag 17 juli in Overvecht

De biebfiets is op zondag 17 juli op twee plekken in Overvecht te vinden. Allereerst van 11.00 tot 13.00 uur bij de Watertoren aan de Neckardreef. Iemand van de bibliotheek vertelt daar het verhaal ‘De wenteltranen van Overvecht’, geschreven door Maarten Kuipers.

Ook op zondag 17 juli, ’s middag tussen 15.00 en 17.00 uur is de biebfiets op Fort Blauwkapel. Daar leest schrijver/dichter Vincent Bijlo zijn verhaal ‘Jan Soldaat’ voor. Ook is er een speciale gratis familierondleiding over het fort door het Gilde.

Benieuwd of onze biebfiets ook bij jou in de buurt komt, kijk dan hier. Op die pagina vind je ook de leukste zomerse boekentips.

De bieb is buiten, een stad vol verhalen is een samenwerking tussen Kiwanis Club Utrecht en Bibliotheek Utrecht.