Minifestival Vuelta Fietshub: kickoff in Overvecht op 12 mei

Donderdag 12 mei vindt de kickoff plaats van het programma Vuelta Fietshub, vanaf 16.00 uur op het Cruyff Court in Park de Watertoren. Het idee voor dit rondreizende evenement is ontstaan in aanloop naar de start van de Spaanse wielerronde in Utrecht twee jaar geleden. Die ging toen vanwege corona niet door. Maar de organisatie heeft nooit stilgezeten.

Dit jaar in augustus zal de Vuelta wél starten in onze stad. Reden voor de Vuelta Fietshub om rond te gaan reizen met hun fietsfestival vanaf mei. Toevallig is Utrecht dit jaar 900 jaar geworden. De feestelijke activiteiten van de Vuelta Fietshub passen natuurlijk prima bij deze grote verjaardag van fietsstad Utrecht.

Sporten, fietsen, cultuur en feest

De Vuelta Fietshub is een rondreizend dorp waar urban sports, fietsen, kunst, cultuur en feest samen komen. De samenwerking met allerlei partners uit Utrechtse wijken maken dit feest mogelijk. Tijdens de gezamenlijke kick-off blikt de organisatie vooruit op alle activiteiten die op de planning staan. In de maanden mei t/m augustus toert het minifestival door stad en provincie Utrecht.

Donderdag 12 mei Park de Watertoren

Op donderdag 12 mei is de echte start van het programma op het Cruyff Court in Park de Watertoren, naast de plek waar de schaatsbaan van IJsclub Siberia ligt. De festiviteiten starten om 16.00 uur (inloop vanaf 15.45 uur). De officiële opening is gepland om 18.10 uur, met wethouder Kees Verschuure en voormalig profwielrenner Joop Zoetemelk.

Na 12 mei is de Vuelta Fietshub twee keer in Overvecht. Op zaterdag 14 mei is er een groot programma op het Cruyff Court in Park de Watertoren, op zaterdag 2 juli bij ZIMIHC theater Stefanus.

Programma kick-off op 12 mei

16.00 uur: Start programma met inspirerende Hub Talks – Tom Leezer (voormalig profwielrenner), Jan-Willem (KWS, logistiek partner van Vuelta Fietshub) en Laurens Hitman (SportUtrecht) vertellen over voorbereiding op de Vuelta Fietshub.

16.20 uur: Onthulling kunstwerk – Bijzonder kunstwerk én decorstuk gemaakt door kunstenaar TMS81 en jongeren uit Overvecht.

16.30 uur: Start Hub Experience – Speciaal voor deze kick-off is een basis Vuelta Fietshub opgebouwd, zodat iedereen in drie onderdelen kan ervaren wat er allemaal te doen en beleven is.

17.30 uur: Borrel tijdens de Hub Meets met een hapje en een drankje van partner MAMS Coffee & More.

Vanaf 18.00 uur: Het La Vuelta Holanda Peloton passeert en stopt bij de Vuelta Fietshub! Dit peloton is al de hele dag onderweg vanuit Noord-Brabant naar de kick-off van het landelijke activatieprogramma (100 dagen tot de start) op de Neude.

18:10-18:20 uur: Officiële opening Vuelta Fietshub. Met wethouder Klaas Verschuure en voormalig profwielrenner Joop Zoetemelk.

Vanaf 18:20 uur: Vertrek peloton La Vuelta Holanda naar de Neude. Na de officiële opening worden de laatste feestelijke kilometers ingezet naar het centrum van Utrecht. Daar vindt op de Neude vanaf 19:00 uur de lancering plaats met een feestelijk fietsbellenconcert! Iedereen is welkom om mee te fietsen vanaf onze Vuelta Fietshub!

Vuelta Fietshub in Overvecht

Zaterdag 14 mei Park de Watertoren

Op 13 mei en vooral zaterdag 14 mei staat het Fietshub evenement op het Cruyff Court in Park de Watertoren. Bekijk het hele programma hier.

Zaterdag 2 juli bij ZIMIHC

Op vrijdag 1 juli en vooral zaterdag 2 juli is de Fietshub te vinden bij ZIMIHC theater Stefanus in Overvecht. Bekijk het hele programma hier.

Alle programma-onderdelen

DUURZAME ONTDEKBUS // EXPERIENCE & WORKSHOP // FIETSCHECK // FIER EN VAANDEL //  INZAMELACTIE FIETSEN // MAAKSTATION //   MINIGAMES & FUNBIKES // MOBIEL VITALITEITSLAB // MUZIEK // 

NK SLOWBIKEN // PUMPTRACK // RECYCLELAB // SCHOLENPROGRAMMA // SINT MAARTEN SCULPTUUR // UNIEK SPORTEN EXPERIENCE // URBAN SPORTS BAKFIETS // ZWERFAFVAL CLEANUP //   

Meer informatie

Wil je meer weten over de locaties en activiteiten van de Vuelta Fietshub?
Kijk op deze website.

Meer nieuws over sporten in Overvecht