Mercado: feestelijk evenement tijdens Vuelta in Overvecht 19 augustus

Op vrijdag 19 augustus racen de wielerprofs van de Vuelta door Overvecht. Alle reden voor een feestje naast deze bijzondere sportieve gebeurtenis! We vieren het met ‘Mercado’, een culinair evenement met een groot terras, muziek en (kinder-) activiteiten langs de route, op de parkeerplaats aan de Gloriantdreef/ Einsteindreef bij Winkelcentrum Overvecht. 

Cultuur, culinair en creatief

Tijdens Mercado Centrum Overvecht proef je alles wat de wijk te bieden heeft op culinair, creatief en cultureel gebied. Er zijn heerlijke hapjes en drankjes van ondernemers uit de buurt (met bier en wijn van Oproer), waarvan je geniet op het grote terras. Natuurlijk kun je op een goot scherm naar de Vuelta kijken. Maar er is nog veel meer te doen. Er zijn activiteiten (ook voor kinderen) zoals een BMX-pumptrack, hapjes maken, het Holland Sport Fietsspel en een animatieworkshop. Natuurlijk is er muziek, o.a. van Catching Cultures Orchestra en de Braziliaanse muziek van Romi Brasil.

Mercado: het programma

Doorlopend: allerlei hapjes en fris van lokale ondernemers, uit de buurt en Winkelcentrum Overvecht. Bier en wijn van Oproer.

  • 14.30 – 18.30: BMX Pumptrack, kinderactiviteiten (creatieve workshop, hapjes maken, animatieworkshop), Holland Sport Fietsspel vanuit ProefLOKAAL/ De Voedseltuin Overvecht & Noordertuin.
  • 15.00 – 16.00: muziek van Romi Brazil
  • 16.30 – 17.30: Salsaworkshop
  • 18.30 – 20.30: Vuelta live kijken op groot scherm
  • 21.00 – 22.00: muziek van het Catching Cultures Orchestra

Informatie

Wanneer: vrijdag 19 augustus van 15.00 tot 22.00 uur
Waar: parkeerterrein bij de Gloriantdreef / shoppingcenter Overvecht

Dit evenement is een samenwerking tussen The Social Collective, de Vuelta, Winkelcentrum Overvecht, Heel Overvecht Fietst / Project O en Samen voor Overvecht. Voor Mercado werken zij samen met partijen als Sport Utrecht, ProefLOKAAL (Voedseltuin Overvecht) en meer.

Bron: The Social Collective
Meer cultuurnieuws uit Overvecht