Positieve kant van Overvecht: wijkambassadeur Maira Rep

Nu de meeste mensen toch echt wel coronamoe zijn, is het einde van de lockdown gelukkig in zicht. Echter, de wijk heeft niet stilgelegen, vanuit de wijkambassadeurs komen er een hoop activiteiten. Denk aan de wandelingen van Mohamed Altalhaoui die met regelmaat op YouTube verschijnen of de Iftar-4-Overvecht-actie waarbij 350 mensen van een voedselpakket zijn voorzien, mede georganiseerd door wijkambassadeur Mohamed Altalhaoui.

TEKST: Dennis van Elten | FOTO: Godfried van Utrecht

Van Zweden naar Overvecht

Deze keer stellen we wijkambassadeur Maira Rep voor. Maira is getrouwd, komt van oorsprong uit Zweden en woont nu al vier jaar in Overvecht. De reden om naar Utrecht te komen was om in Wageningen haar scriptie als voedingsdeskundige te schrijven. Maira werkt als opbouwwerker in het Johannescentrum.

Maira Rep (27): “Ik kwam in aanraking met de wijkambassadeurs na een ontmoeting met Demi. Het zaadje was gepland maar het kwam uiteindelijk door Geesje, een medewerker van DOCK, dat ik besloot aan te sluiten.”

Identiteit en trots

“Als wijkambassadeur zou ik graag een gemeenschappelijk doel willen vinden voor de vele initiatieven die er zijn. Ook zou ik willen dat er meer mensen betrokken raken bij de wijk en een identiteit willen creëren voor Overvechters. Om zo, ondanks de vooroordelen die er heersen, toch een gevoel van trots te inspireren.”

Overvecht komt voor Maira als groot en soms wat verdeeld over, zeker als zij denkt aan haar oude wijk in Zweden. “Die wijk was ook heel divers en stond toen bekend als ‘probleemwijk’. Maar ik krijg er een warm gevoel bij. De uitdagingen in de wijk brachten juist de bewoners dichter bij elkaar, en de jongeren waren trots dat ze uit die wijk kwamen. Dat wil ik ook voor Overvecht.”

Meer weten over de Wijkambassadeurs?

Alle informatie vind je hier.    

Dit artikel verscheen eerder in Dreefnieuws juni (zomer) 2021.