Dit is Rami Ramou (47), wijkambassadeur van Overvecht

Rami (47) is gevlucht uit Syrië en woont al vijf jaar in Nederland met zijn vrouw en twee dochters, zijn zoon is drie jaar geleden overleden.

TEKST: Dennis van Elten | FOTO: Godfried van Utrecht

Zorgen dat de wijk mooier wordt

“Momenteel werk ik als beheerder bij Speeltuin de Pan. Ook doe ik vrijwilligerswerk bij de organisatie Eet Mee, verder ben ik actief bij het Rode Kruis en Stichting Het Vergeten Kind. Sinds april 2017 woon ik in Overvecht in de buurt van het Park de Gagel. Ik ben wijkambassadeur geworden omdat ik iets voor de wijk en mijn gezin wil doen. Graag zou ik ervoor willen zorgen dat de wijk mooier wordt en de bewoners weer trots op hun wijk zijn.”

Leren van elkaar cultuur

“Hopelijk kunnen wij als wijkambassadeurs en de actieve bewoners de mensen in deze wijk weer samenbrengen en van elkaars culturen leren. Daarbij hoop ik ook dat de communicatie tussen de bewoners beter wordt en dat Overvecht weer een schone wijk wordt met mooie initiatieven. Twee mooie initiatieven die ik al om mij heen heb geregeld zijn een basketbalveldje achter mijn flat en een moestuintje voor mijn flat. Dit brengt verschillende bewoners samen en hier kan men met elkaar van genieten.”

De vier thema’s van de Wijkambassadeurs

In deze tijd is het steeds duidelijker dat de Wijkambassadeurs nodig zijn. De coronacrisis stelt iedereen op de proef en zorgt er voor dat in Overvecht de mooi initiatieven als paddenstoelen uit de grond schieten. De wijk staat voor saamhorigheid, ondanks de terugslag na de onrust een tijdje terug. Juist nu is het belangrijk dat Overvecht samen komt en laat zien hoe mooi het is hier. De wijkambassadeurs hebben de volgende thema’s gekozen om zich voorlopig op te richten:

  1. Schone Wijk: hoe kunnen we het afvalprobleem verhelpen?
  2. Groen: hoe krijgen we gevarieerder groen? Hoe behouden we groen in de wijk?
  3. Meedoen & Ondernemen: hoe kunnen we ervoor zorgen dat meer mensen mee kunnen doen?
  4. Cultuur en ontmoeting: hoe mengen verschillende groepen uit de wijk meer met elkaar?   

Meer weten over de Wijkambassadeurs?

Alle informatie vind je hier.    

Dit artikel verscheen eerder in Dreefnieuws december (winter) 2020.