Wijkambassadeurs: Micha en Danielle Slomp

We komen als wijkambassadeurs voorzichtig weer live bij elkaar. Na een succesvolle bijeenkomst in september bij Tuincentrum Steck in Overvecht zijn de creatieve ideeën weer gaan stromen. De wijkambassadeurs hebben natuurlijk in de afgelopen maanden ook niet stil gezeten, maar live kom je toch beter tot elkaar. Deze editie leren we het wijkambassadeursstel Micha (42) en Danielle (40) Slomp kennen. Ze wonen in Overvecht vlak bij winkelcentrum Gagelhof.

FOTO: Godfried van Utrecht | TEKST: Dennis van Elten

Micha: ‘Ik ben een geboren en getogen Overvechter. Ik ben opgegroeid op de Hanoidreef, nu woon ik er nog steeds in de buurt. Op dit moment werk ik voor de gemeente Utrecht. Ik ben begonnen als vuilnisman en ben nu straatveger. Doordat ik hier ben opgegroeid heb ik de wijk zien veranderen en voel ik mij ook erg betrokken bij de wijk. Dit is ook de reden dat ik wijkambassadeur ben geworden:, om een goed beeld van de wijk te laten zien maar ook de verbeterpunten aan te kaarten en ervoor zorgen dat er wat mee gebeurt.’

Samen dragen wij een warm hart aan Overvecht toe

Micha en Danielle

Danielle: ‘Ook ik ben een geboren en getogen Overvechter. Wel heb ik een tijdje in Hoograven gewoond. Toen ik met Micha ben gaan samenwonen ben ik weer terug naar Overvecht gekomen. Ik ken Micha al van kinds af aan en wij zijn als een soort ‘broer’ en ‘zus’ opgegroeid. In 2007 zijn wij getrouwd en onze relatie staat nog steeds als een huis. Ik werk bij UW (Utrechtse Werkplaats). Hier sta ik een dag in de week achter de receptie en drie dagen werk ik voor de bibliotheek bij het sorteercentrum. Dit doe ik met veel plezier. Door Micha ben ik ook wijkambassadeur geworden: omdat Overvecht mij aan het hart gaat en ik mij graag voor mijn wijk inzet.’

‘Samen vinden wij dat er langzaam weer een verbetering in de wijk komt en dat de leefbaarheid in Overvecht weer beter wordt, vooral schoner. Het grootste struikelblok is de troep rondom de vuilcontainers, het blijft een probleem in de wijk. Veel mensen plaatsen hun grofvuil naast de containers, wat er vervolgens dagen blijft staan. De wijk wordt steeds mooier en er wordt steeds meer gerenoveerd waar nodig, ook de flat waar wij wonen. Samen dragen wij een warm hart aan Overvecht toe en hopen op een mooi en schoon Overvecht.’

Kijk hier voor meer informatie over de Wijkambassadeurs.
Dit artikel verscheen ook in Dreefnieuws nr. 26 – november 2021.