Wandelen en plastic prikken op 2e Utrechtse Plandeldag zaterdag 26 augustus

Zomer 2022 was de eerste Utrechtse Plandeldag. Zo’n 1000 Utrechters maakten 900 straten schoon, een succes dat naar meer smaakte. Zij deden dat met plandelen (wandelen + plastic prikken = plandelen). Op zaterdag 26 augustus staat het vervolg op de planning. De 2de Utrechtse Plandeldag belooft nog groter en grootser te worden. Het doel: in één dag 2000 straten, stoepen, steegjes, pleinen en paden zwerfafvalvrij.

Overal wandelen en afval prikken

De Plandeldag is in heel Utrecht, van Overvecht tot Lunetten, van Voordorp tot Leidsche Rijn en Vleuten . Samen kleuren de opruimhelden van 030 zo de hele stad groen en vrij van plastic. Tijdens De 2de Utrechtse Plandeldag zullen er stadsbreed diverse feestelijke activiteiten worden georganiseerd, waaronder speciale filmvertoningen, kinderactiviteiten, suppen op de gracht en bijzondere demonstraties. Het programma vind je op www.plandelen.nl.

Onder plandelfanaten verdeelt de organisatie weer exclusieve goodies zoals het iconische P-shirt. Aanmelden kan door te e-mailen naar info@plandelen.nl. Dan mis je geen update en sta je als eerste in de rij voor de plandelspullen.

Anton de Plandelman

Voorproefje rond bibliotheek Overvecht op 23 augustus

Op woensdag 23 augustus neemt initiatiefnemer Anton (de Plandelman) je mee op een wandeltocht van ongeveer 30 minuten rondom Bibliotheek Overvecht. Doel: zoveel mogelijk zwerfafval oprapen en je Plandelbingokaart te vullen. Voorafgaand aan de Plandelbingo is er een voorleesactiviteit met het thema zwerfafval/rommel opruimen voor de leeftijd 4 t/m 8 jaar.

Wanneer: woensdag 23 augustus van 16.00 tot 17.00 uur
Wat: voorlezen en plandelen met plandelbingokaart, speciaal voor 4 – 8 jaar.
Meer informatie: Bibliotheek Utrecht