Duurzame renovatie Campos- en Argentiniëdreef start mei 2023

Binnenkort start de renovatie van de flats aan de Campos- en Argentiniëdreef in Overvecht. In opdracht van woningcorporatie Portaal start bouwbedrijf Van Dillen met het verduurzamen van de 140 sociale huurwoningen in deze gebouwen. Van de bewoners ging 94% akkoord met het renovatievoorstel van Portaal. De start van de werkzaamheden is naar verwachting in mei 2023.

Lager energieverbruik en gasloos

De renovatie maakt de woningen energiezuiniger door betere isolatie en ventilate. Gemiddeld gaan de woningen van energielabel C naar label A. Daardoor is het wooncomfort straks hoger en het energieverbruik lager. Ook voert Van Dillen het benodigde onderhoud uit. Portaal zorgt er zo voor dat de flats toekomstbestendig en onderhoudsvriendelijk zijn voor een nieuwe periode van veertig jaar.

De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van bestaande kozijnen door houten kozijnen met ‘zelfregelende susroosters’ (een soort slimme ventilatieroosters) en HR++ glas. Alle woningen krijgen een slim ventilatiesysteem dat reageert als het gehalte aan CO2 te hoog is. De vloeren op de begane grond en de gevelmuren krijgen een spouwmuurisolatie. Garagedeuren worden vervangen door een geïsoleerde deur.

Nieuwe keukens en elektrisch koken

Keukens, badkamers en toiletten krijgen een onderhoudsbeurt of worden vervangen. Portaal verbetert de bergingen en zorgt voor onderhoud aan de portieken en de entrees. Na renovatie zijn de woningen bovendien asbest- en brandveilig. De flats zijn aangesloten op stadswarmte en zijn straks gasloos. Alle woningen krijgen een nieuwe keuken met een aansluiting voor elektrisch koken, een inductiekookplaat of inductiefornuis inclusief nieuwe pannenset.

Een makeover voor de buitenkant

Ook het uiterlijk van de flatgebouwen op de Campos- en Argentiniëdreef pakt Van Dillen aan, naar een ontwerp van Het Bouwbureau. Balkons en liftdeuren krijgen een schilderbeurt, vloeren en wanden van de portieken een nieuwe afwerking. De plafonds in de trappenhuizen voorzien ze van een geluiddempende afwerking. Verder krijgt de entree een nieuwe videofoon-installatie. De bewoners zien dan wie er aanbelt. Er komt nieuwe verlichting bij de ingangen en bergingen en nieuwe waterafvoeren aan de gevels.

Van Dillen en Portaal willen alles in het werk stellen om overlast voor de bewoners te beperken tijdens de renovatie.

Wel renovatie, geen huurverhoging

Per 1 januari 2023 mogen woningcorporaties volgens de wet geen verhoging meer vragen voor isolerende maatregelen. Voor andere energiemaatregelen mag dat wel, maar daar ziet Portaal van af gezien de gestegen kosten waar bewoners al mee te maken hebben.

Meer informatie:

Meer informatie over de renovatie op de Campos- en Argentiniëdreef vind je via de projectpagina op de website van Portaal.
Lees ook deze brochure (uitgegeven vóór de draagvlakmeting) met veel details over het project.

Eerder renoveerde en verduurzaamde Portaal de flat op de Nigerdreef in Overvecht. Lees hier meer over dat project.

Lees meer artikelen over wonen in Overvecht.