Ontdek het maïsdoolhof bij tuincentrum Steck in Overvecht vanaf 5 augustus

Vanaf zaterdag 5 augustus is Overvecht weer een stukje groener en leuker. Deze zaterdag is namelijk het nieuwe maïsdoolhof bij Steck Utrecht aan de Gageldijk geopend. Vanaf het terras van café Noordertuin loop je zo het doolhof in om er te verdwalen, te speuren en te ontdekken. Moet je links, rechts of rechtdoor tussen de hoge maïs? Hoe snel vind je de uitgang? Na dit gratis avontuur geniet je van een lekkere verrassing.

Speuren naar de ingang

Kom je Steck binnen, dan begint het speuren meteen: je volgt de maïskolfjes op de vloer tot je aankomt bij tuincafé Noordertuin. Hier meld je je aan en scan je een QR code. Vanaf Noordertuin loopt je zo naar het maïsdoolhof. Wie dat wil, krijgt een speuropdracht mee om het nog spannender te maken.

Spelen, speuren en klimmen

De mini maïsplantjes van juni zijn nu planten van wel twee meter hoog (en sommige nóg hoger). Perfect om tussen te verdwalen. Wil je eens een kijkje over het maïsdoolhof van bovenaf (en misschien even spieken naar de uitgang)? Klim op de uitkijktoren en geniet van het uitzicht. Even uitrusten doe je op een van de rustplekken.

Popcorn en limonade

Heb je de uitgang ontdekt? Dan heb je misschien een lekkere trek gekregen. En wat past er nu beter bij een maïsdoolhof dan popcorn? Alle jonge speurders krijgen als traktatie een zakje verse popcorn en een glas limonade bij tuincafé Noordertuin. Hier kun je ook terecht voor de lekkerste taarten, lunch, koffie, thee en nog veel meer.

Bezoekinformatie

Vanaf zaterdag 5 augustus 2023 is het maïsdoolhof open tijdens de openingstijden van Steck. Reserveren is nu nog niet nodig. Maar check voor de zekerheid de website van Steck voor actuele informatie over openingstijden.

Maïsdoolhof Tuincentrum Steck

Gageldijk 3, 3566 ME in Utrecht Overvecht
Openingstijden (op moment van schrijven):
maandag t/m vrijdag 09.30 – 18.00 uur
zaterdag 9.00 – 17.00 uur
zondag 10.00 – 17.00 uur

Meer informatie, andere activiteiten en actuele openingstijden: steckutrecht.nl