Voorjaarsfeest op stadsboerderij Gagelsteede op vrijdag 17 maart

Op vrijdag 17 maart van 14.30 tot 16.30 uur ben je welkom op het jaarlijkse voorjaarsfeest van stadsboerderij Gagelsteede. Samen met partners van de stadsboerderij organiseert Gagelsteede een heleboel leuke activiteiten. Extra partner deze dag is IJsclub Siberia. Centraal op het voorjaarsfeest staan de pasgeboren lammetjes die vanaf deze middag geknuffeld mogen worden. Kom je ook?

Opening van de nieuwe natuurspeelplaats

Misschien heb je al gespeeld in de natuurspeelplaats. Maar heb je de nieuwe modderkeuken ook al uitgeprobeerd? Kom ook en bak een lekkere moddertaart! Deze middag wordt de natuurspeelplaats officieel geopend. Het werk aan de nieuwe natuurspeelplaats begon vorig jaar en is nu dus bijna af.

Het feestprogramma

IJsclub Siberia verzorgt dit jaar een heel divers programma vol sfeer op ons erf! Je kunt marshmallows bakken op het vuur, terwijl je luistert naar muziek. Verkleed je en maak een toffe foto van jezelf bij de photoboot van ‘Nicks aan’. En Het Praathuis is deze middag open. Daar kun je terecht voor een kopje koffie of thee met wat lekkers, of voor sap, een ijsje of bv een potje honing of andere lokale producten.

Verder op het Voorjaarsfeest:

  • Lammeren knuffelen
  • Namenactie lammeren
  • Laat je schminken
  • Eet een lekkere pannenkoek (Reinaerde)
  • Om 15.30 uur is de officiële opening natuurspeelplaats
  • Spelen op het erf en in de natuurspeelplaats met modderkeuken (DOCK)
Verzin jij een leuke lammetjesnaam voor deze knapperd?

Activiteiten in de voorjaarsvakantie

Vóór het voorjaarsfeest is er natuurlijk ook van alles te doen in de voorjaarsvakantie. Kom langs, er is altijd wel een leuke activiteit: een goed onderkomen voor vogels helpen bouwen, een dierenhotel maken of aan moestuinbakken werken… Zie je op de poster hieronder iets leuks staan? Het hele activiteitenoverzicht vind je hier op de website van Utrecht Natuurlijk.

Vrijwilliger worden op de stadsboerderij?

Wil je wat doen op deze mooie stadsboerderij? Dat kan natuurlijk. Laat weten wat je zou willen doen of waarmee je zou willen helpen. Gagelsteede kan bijvoorbeeld groenvrijwilligers gebruiken voor het erf en voor de natuurspeelplaats. Ook héél erg fijn is als je helpt als gastheer/gastvrouw voor het Praathuis. Hoe meer vrijwilligers, hoe vaker het Praathuis van Gagelsteede open kan zijn.

Informatie

Wat: Voorjaarsfeest op stadsboerderij Gagelsteede
Wanneer: vrijdag 17 maart. Feest van 14.30 tot 16.30 uur. De Stadsboerderij is open van 10.00 tot 17.00 uur
Waar: Stadsboerderij Gagelsteede, Gangesdreef 7a in Utrecht
Meer informatie: utrechtnatuurlijk.nl

Bekijk alle artikelen over activiteiten van Utrecht Natuurlijk op onze website.