Tuinfeest van Stadstuin Klopvaart zaterdag 11 juni

Op zaterdag 11 juni vieren we feest op Stadstuin Klopvaart. Je bent van harte uitgenodigd om te komen kijken. Iedereen van de stadstuin, buurtbewoners en partners, organiseren een mooi feest. Kom langs, ontdek wie er op de stadstuin actief is en wat je hier allemaal kunt doen!

Alle partners van Stadstuin Klopvaart zijn er om al je vragen te beantwoorden en je rond te leiden. Toegang en activiteiten zijn gratis (tenzij anders aangegeven), natuurlijk ben je vrij om een donatie in de giftenbus te doen.

Muziek en verhalenverteller

Geen feest zonder podium, vandaar dat ZIMIHC theater Stefanus voor muziek en een verhalenverteller zorgt. Om 13.45 uur starten we met singer-songwriter Mercy James, om 14.40 uur treedt verhalenverteller Fee op, om 15.10 uur geniet je van May Maema & Ailig Macleod (semi-akoestisch en verhalend). Om 15.50 uur komt verhalenverteller Fee nogmaals.

Eten en drinken

Medewerkers van DOCK en Al Amal bakken Marokkaans brood in de grote leemoven van de stadstuin. Ook zijn er heerlijke pannenkoeken met ambachtelijke olijfolie en roomboter. De mensen van De Groene Golf laten je proeven van heerlijke pesto en soep. Thee van de tuin wordt verzorgd door Steunpunt GGZ Utrecht, Carey Roosendael maakt gezonde shakes (tegen betaling) en bij Vandestreek-bier kun je een heerlijk alcoholvrij biertje of appelsap kopen .

Oogst uit Stadstuin Klopvaart na een zomer groeien

Leuke en leerzame activiteiten

Maar er is meer dan eten en drinken, want er valt zoveel te zien en te leren in deze groene oase in Overvecht. Er komt bijvoorbeeld een imker van Bijenvereniging Utrecht langs die je meeneemt in de bijenstal en er alles over vertelt (beschermende kleding is aanwezig, max. vier personen tegelijk). Voor de kleintjes is er het Kabouterpad met leuke doe-opdrachten. De Buurttuin zorgt voor speelplezier met levensgrote spellen, schminken en knutselen. Bij Al Amal laat je een mooie henna aanbrengen (tegen betaling).

Kom alles te weten over Stadstuin Klopvaart

Verder zijn er volop vrijwilligers die je vertellen over de stadstuin zelf, over het werken in de productietuin en de bloementuin, over de ringslangen op het terrein en de broeihopen waar ze in zitten, of over de vijver en de beestjes die daarin leven. De organisatie Common Ground Two vertelt over hun activiteiten met vluchtelingen. Rudi van de stadstuin geeft tenslotte een rondleiding door de stadstuin. De tuin heeft prachtige paden en verborgen hoekjes vol groen waar hij graag over vertelt.

Natuurpad achterin Stadstuin Klopvaart

Tuinfeest van Stadstuin Klopvaart

Wat: Tuinfeest van Stadstuin Klopvaart, toegang gratis.
Voor wie: iedereen.
Wanneer: zaterdag 11 juni 2022 tussen 13.30 en 16.30 uur
Waar: Stadstuin Klopvaart, Vancouverdreef 70 in Utrecht Overvecht
Bron: Utrecht Natuurlijk