Veel voorlezen in de Utrechtse Bibliotheken

Er is bijna niets lekkerder dan voorgelezen worden. Ontsnappen naar een onbekende wereld. Even wegkruipen op schoot of in een lekkere stoel en luisteren naar de fijne stem van de voorlezer. In bibliotheek Overvecht en bijna alle andere wijkbibliotheken in Utrecht wordt veel én vaak voorgelezen, soms ook in het Turks of Spaans. Kinderen van diverse leeftijden kunnen er gratis aanschuiven.

Leuk en belangrijk

Voorgelezen worden of zelf lezen is belangrijk voor kinderen. Ze worden beter in taal, leren nieuwe woorden en begrijpen teksten beter. Ook leren ze makkelijker en doen het beter op school. In taal én in alle andere vakken. En kinderen die goed in taal zijn, starten beter op de middelbare school. Daarnaast helpt lezen ook om andere culturen en gewoontes te leren kennen, stimuleert het de fantasie en de verbeelding. Daarom wordt er veel én vaak voorgelezen in de Utrechtse bibliotheken.

Wanneer is er voorlezen?

In bibliotheek Overvecht zijn er voorleesmomenten op:

  • maandag van 15.30 tot 16.00 uur – voor 3 tot 12 jaar (elke eerste maandag van de maand is er voorlezen in het Turks, zelfde tijd en voor 3-12 jaar)
  • woensdag van 15.30 tot 16.00 uur – voor 4 tot 8 jaar
  • donderdag van 10.30 tot 11.00 uur – voor 2 tot 4 jaar

Op de website van de bibliotheek is alle informatie te vinden, met een heel overzicht van voorleesmomenten in alle wijkbibliotheken, inclusief tips voor het voorlezen thuis.

Met dank aan alle vrijwilligers en vele Utrechtse bedrijven die hun medewerkers een middag uitlenen als voorlezer, waaronder &samhoud, Wijn & Stael advocaten, ICM opleidingen & trainingen, ASR en van Diepen Van der Kroef Advocaten. Een initiatief van Taal Doet Meer en Bibliotheek Utrecht.

Bron: Bibliotheek Utrecht

logo bibliotheekutrecht