Mis het niet: FC Utrecht voetballeeshoek in bibliotheek Overvecht

Van 15 augustus tot en met 19 september vind je in Bibliotheek Overvecht een heuse voetballeeshoek! Met boeken voor voetballers, sterspelers en FC Utrecht fans. En natuurlijk heeft de leeshoek een echt FC Utrecht-shirt, sjaals en zitzakken. In de voetballeeshoek kun je chillen en lekker lezen, want verhalen en voetbal, dat gaat heel goed samen.

Wie dit leest… kan ook een boek lezen

Met de voetballeeshoek steunt FC Utrecht de bibliotheekcampagne ‘Wie dit leest… kan ook een boek lezen’, om de leesvaardigheid en het leesplezier van Utrechtse kinderen te vergroten. De afgelopen twee maanden stond de leeshoek in Bibliotheek Neude. Sander van de Streek, speler van FC Utrecht, opende de voetballeeshoek daar op woensdag 9 juni.

Zelf leest Sander ook graag, vooral spannende boeken. Hij leest zijn kinderen, 1 en 3 jaar oud, elke avond voor. Woezel en Pip, Nijntje, Het hoogste huis van de straat (voor de giraf). (Voor)lezen vindt hij heel leuk en belangrijk:

“Ze vinden het heel leuk. De boekjes van Nijntje rijmen en de oudste vult de zinnetjes zelf aan.”

De voetballeeshoek is nog t/m 19 september 2022 te zien in Bibliotheek Overvecht. Daarna reist hij door naar Bibliotheek Kanaleneiland.

Openingstijden en meer informatie over onze bieb vind je hier.