Boekstart in de bieb: leren voorlezen met gebaren op 22 juni

Baby’s luisteren al vanaf de eerste dag naar je stem. En kinderen die als baby zijn  voorgelezen zijn later beter in taal. Je kunt daarom niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Plaatjes aanwijzen, verhaaltjes vertellen en geluidjes erbij maken. Het is leerzaam, leuk én versterkt de band met je kind.

22 juni: samen voorlezen met gebaren

Wil je dit eens proberen? Bibliotheek Utrecht helpt je daarbij. Bijvoorbeeld op 22 juni van 10.30 tot 11.00 uur: Boekstart – baby’s, dreumesen en peuters voorlezen met gebaren. Jij en je kleintje leren gebaren met behulp van boekjes, liedjes en spelletjes.

Meedoen is gratis, maar je moet je wel even aanmelden via deze link.

Boekstarthoek in de Bibliotheek

Wist je dat de Bibliotheek Overvecht een speciale BoekStarthoek heeft? Hier vind je een collectie speciaal voor baby’s vanaf 3 maanden. De collectie bestaat uit stoffen boekjes (de bibliotheek maakt ze schoon na gebruik), hard kartonnen boekjes en vrolijke cd’s. Ouders met een baby tot 2 jaar kunnen in Bibliotheek Overvecht een gratis BoekStartpakket ophalen. Dit pakket bestaat uit een gratis abonnement voor de baby en een BoekStartkoffertje. In dit koffertje zit een boekje, een cd met liedjes en voorleesinformatie.

Meer informatie over BoekStart vind je op de speciale BoekStartpagina van de Bibliotheek Utrecht. 

Foto: BoekStartkoffertje (bron: boekstart.nl)

Meer nieuws over cultuur in Overvecht