Vuur van Sint Maarten in Overvecht zaterdag 5 november

Op zaterdag 5 november ontsteken we het Vuur van Sint Maarten tijdens een knus en spectaculair minifestival op de grote parkeerplaats tussen Einsteindreef en Gloriantdreef bij shoppingcenter Overvecht, voor jong en oud! Met dans, muziek, lichtsculpturen en straattheater uit de wijken Overvecht, Noordoost en Noordwest. Het hoogtepunt is een groot houten ‘vuursculptuur’. Een stel dansende draken zal het beeld op het hoogtepunt van de avond in brand steken.

De viering is onderdeel van een grote Sint Maarten-viering in de stad Utrecht en tegelijk de afsluiter van het Utrecht 900 jaar feest. Op 11 november is de grote afsluitende parade door de binnenstad van Utrecht vanaf het Spoorwegmuseum. Sint Maarten is een beschermheilige van de stad Utrecht. De viering staat in het teken van delen en solidariteit. Kijk hier voor alle informatie.

Sint Maarten Parade vanaf ZIMIHC

Vóór het feest is er een mini-parade vanaf ZIMIHC theater Stefanus naar het plein toe. Het grote paard van Sint Maarten gaat mee, de Fanfare van het Vuur zorgt voor de muziek. Kinderen zijn welkom om mee te lopen met hun eigen lampjes en lampionnen! We verzamelen om 16.45 uur bij ZIMIHC theater Stefanus, aankomst op het evenementplein is rond 17..15 uur.

Je eigen lampion maken voor de parade?

Wil je graag een eigen lampion maken voor de parade? Op woensdagmiddag 26 oktober is er om 14.30 uur een kinderworkshop lampionnen maken in Bibliotheek Overvecht. Een kunstenaar helpt alle kinderen (5 jaar en ouder) met het maken van een mooie lampion. Duur: twee uur. Aanmelden kan via e-mail of in de bibliotheek zelf (deelname is gratis, maar het aantal plekken is beperkt).

Meebouwen aan het grote lichtsculptuur bij Steck

Wil je aan iets groters bouwen dan een lampion? Ook dat kan. Op vrijdag 21 en 28 oktober zijn er nog bouwdagen aan de Sint Maarten sculptuur van de wijk Overvecht. Kunstenaar Britt Dorenbosch werkt samen met iedereen die wil aan een blikvangend lichtsculptuur dat meegaat in de Sint Maarten parades. Ook wie de eerste bouwdagen heeft gemist, kan alsnog aansluiten. Tijd en plaats: vrijdag 21 en 28 oktober van 10.00 tot 13.00 uur bij Steck (Gageldijk 3). Deelname gratis, aanmelden kan hier.

Programma Vuur van Sint Maarten

Op het evenementenplein (parkeerplaats tussen Einsteindreef, Zamenhofdreef, Gloriantdreef) is er vanaf 17.00 uur van alles te doen. Er is doorlopend een ‘meeneem-markt’ met gratis spulletjes, een silent disco met verhalen en muziek, het Light-Up Collective komt schilderen met lichtprojecties en er is allerlei lekkers (erwtensoep, harira, poffertjes, warme chocolademelk).

Optredens:

17.00 uur: Kinderkoor van Zangschool Utrecht
17.30 uur: Anadolu Turk Halk Muzigi Korosu (Anatolische volksmuziek)
18.00 uur: Fabuloka – STAAL (Straattheater & acrobatiek)
18.20 uur: Duet Joël & Demie (Creative College dans)
18.25 uur: Breakdance showbattle (UC crew)
18.40 uur: JAE & Dwinna (Rap)
19.00 uur: Vuurrede (Hassan Oumhamed)
19.05 uur: Aansteken sculptuur met draken van Meatball & van de Camp Circustheater
19.20 uur: Divverent (Creative College muziek)
19.40 uur: Cirkel om de Haard (Koerdische muziek)
20.00 uur: Singer-songwriters (Zangschool Utrecht)

Ben je hierna nog niet klaar om naar huis te gaan? Er is een afterparty in het Oproer Biercafé aan de Beyeartdreef een stukje verderop.

Vragen of aanmelden als vrijwilliger?

Neem daarvoor contact op via eva@sharingartssociety.nl.