Tuinfeest Stadstuin Klopvaart: geniet van muziek, cultuur en natuur op zaterdag 17 juni

Stadstuin Klopvaart viert op zaterdag 17 juni hun grote tuinfeest en jij bent welkom om erbij te zijn in deze groene oase in Overvecht. Samen met partners, vrijwilligers, gebruikers van de tuin en organisaties uit de wijk heeft de stadstuin een mooi programma samengesteld. Er is deze dag van alles te zien, horen, proeven, ruiken en voelen.

Geniet van de stadstuin, van live muziek, verhalen, lekker eten en drinken. En leer van alles over het werk en de activiteiten op deze stadstuin, bijen, kleine diertjes die je hier kunt vinden, pluk bloemen en oogst groenten. Het tuinfeest is van 13.30 tot 16.30 uur en de toegang is gratis. Kom gezellig langs!

Muziek en cultuur

ZIMIHC theater Stefanus komt de live muziek verzorgen voor op het terras. Ga lekker zitten en geniet van de optredens. De optredens zijn van Iye Echa met zijn jazzy saxofoon en begeleid door Rens op piano (13.45 uur); van verhalenverteller Fee die een mooie verhaal ‘kweekt’ bij de halfronde amfibank (14.30 en 15.50 uur); en van Wouter van Dijk, die speelt met een loop-station (luister hier een voorproefje; 15.00 uur).

Voor kinderen is er een doorlopend programma. Zij kunnen een prachtige monoprint van bladeren en bloemen uit de stadstuin maken met Wunderle – kunstenaar Verena Willemse. De kleintjes spelen op de zandspeelplaats, gaan sponswerpen, eendjes hengelen of rondhoppen op de skippyballen.

Eten en drinken

Er is veel lekkers op het tuinfeest, soms gratis en verzorgd door verschillende partners van de stadstuin. DOCK en Al Amal maken heerlijke Marokkaanse soep, thee, pannenkoeken en brood in de leemoven. De mensen van de Groene Golf serveren limonade van vlierbloesemsiroop, bierbrouwerij Vandestreek is er met hun alcoholvrije bier (tegen betaling), Utrecht Natuurlijk zorg voor koffie, thee en sap (tegen betaling). Careyn Rosendael maakt smoothies en lekkernijen (tegen betaling) en fruitwater. Proef al dit lekkers en kom tegelijkertijd alles te weten over wat deze organisaties doen.

Ontdek Stadstuin Klopvaart

Er is veel te ontdekken en te leren op Stadstuin Klopvaart, ook tijdens het tuinfeest. Vrijwilligers en medewerkers vertellen je over permacultuur (wat is dat), de oogsttuin en bloemenpluktuin (je kunt zelf komen oogsten). Wil je weten wat er leeft in de tuin en vijvers? Vrijwilliger Sylvia laat het je zien. De imker van BijenhoudersVereniging Utrecht is aanwezig om je alles te vertellen over de wonderlijke bijen in deze tuin.

Ben je benieuwd naar dit alles? Kom dan naar het Tuinfeest van Stadstuin Klopvaart. Iedereen is welkom.

Tuinfeest Stadstuin Klopvaart

Wanneer: zaterdag 17 juni 2023 van 13.30 tot 16.30 uur
Waar: Stadstuin Klopvaart, Vancouverdreef 70 in Utrecht (Overvecht).
Toegang is gratis, aanmelden niet nodig.

Stadstuin Klopvaart is een locatie van Utrecht Natuurlijk.

logo Utrecht Natuurlijk