Oogstfeest van Overvechtse bodem zondag 25 september in Park de Gagel

Wat is er mooier dan samen te eten met buurtbewoners, aan een lange tafel in het park? Op zondag 25 september vieren we het Oogfeest van Overvechtse bodem in Park de Gagel. Vanaf 15.00 uur kun je langskomen voor het programma (ook voor kinderen), voor verse lokale groenten of een wandeling door Park de Gagel. Vanaf 17.00 uur eten we gezamenlijk aan een lange tafel in het park. Iedereen – wie je ook bent of waar je ook vandaan komt – is welkom om mee te eten.

Utrecht 900 in Overvecht

Het Oogstfeest – van Overvechtse bodem is een van de activiteiten in het kader van de viering Utrecht 900. De stad bestaat dit jaar maar liefst 900 jaar en ook in Overvecht staan we daarbij stil. Het thema van dit jubileumjaar is ‘Utrecht stad zonder muren’, een stad waar van oudsher iedereen welkom is. Daarom ook dit oogstfeest. Juist samen eten brengt mensen, ongeacht achtergrond of leeftijd, bij elkaar. Om die reden maken alle Overvechters – jong en oud, studenten, migranten en oud-Utrechters – op zondag 25 september de langste eettafel van de wijk.

Meedoen

Deelnemen aan dit evenement kan op verschillende manieren:

  • Je reserveert een maaltijd en zitpek voor €5,- per persoon. Geef je dieetwensen en eetvoorkeuren door en een lokale cateraar gaat voor je koken.
  • Of je reserveert een gratis zitplek voor jezelf en eventueel je (vrienden)groep en neemt zelf een lekkere maaltijd mee.
  • Ook kan je als vrijwilliger tijdens het evenement helpen. Dan eet je gratis mee.

De organisatie zorgt voor wat fris, maar neem ook vooral je eigen drinken mee, want op=op. Borden, bestek en bekers kun je op het Oogstfeest zelf krijgen.

Stut Theater: Tussenthuis

Daarnaast is er een leuke samenwerking met Stut Theater. Om 16.00 uur kun je de korte voorstelling ‘Tussenthuis’ zien. Hiervoor zijn combitickets beschikbaar. Daarmee zie je de voorstelling en eet je aansluitend mee op het diner van het Oogstfeest. Tussenthuis gaat over de vraag waar je je thuis voelt. Is dat waar je bent geboren? Of is thuis niet een plek, maar gewoon daar waar de mensen van wie je houdt zijn? Zestien Utrechters gingen met deze vragen aan de slag. In deze theatervoorstelling delen zij hun persoonlijke verhaal.

Meer informatie over Tussenthuis en het kopen van tickets vind je hier.

Oogstfeest van Overvechtse bodem

Wanneer: zondag 25 september 2022 tussen 15.00 en 19.00 uur.
Vanaf 15.00 uur: Er is een kinderprogramma en je kan verse lokale groenten kopen.
Om 16.00 uur start de theatervoorstelling Tussenthuis
De gezamenlijke maaltijd begint om 17.00 uur.

Waar: Park de Gagel achter Stadsboerderij en speeltuin Gagelsteede
Voor wie: álle Overvechters
Reserveren (plek aan tafel en eventueel maaltijd) kan via dit Google-formulier.

Een evenement van o.a. DOCK, De Voedseltuin Overvecht en The Social Collective.

Meer cultuurnieuws van Cultuur Platform Overvecht