Laat je voetafdruk achter naast de Verbindingsboom in Overvecht

In Overvecht, Park de Watertoren, staat een bijzondere Verbindingsboom: een lindeboom, waar een kunstwerk omheen komt van voetafdrukken die bewoners achterlaten. Het is een project van kunstenaar Annabel Schouten. In elke wijk van Utrecht komen deze Verbindingsbomen: symbolen van bescherming, liefde en natuurlijk verbinding.

De lindebomen zijn tijdens de Utrecht 900 viering vorig jaar geplant, in elke wijk één. Die van Overvecht staat in Park de Watertoren, op het veld naast de verharde tennisbaan (grote trapveld naast de Watertoren). De Verbindingsboom bestaat uit een lindeboom met een cirkel van smalle betonnen tegels eromheen. Op die tegels zie je de voetafdrukken van wijkbewoners: jong en oud, groot en klein. Utrechters laten hiermee de verbinding zien die zij met andere Utrechters hebben. De voetstappen samen vormen een soort jaarringen rond de bomen.

Een bijzondere manier van verbinden

Wil jij je op een bijzondere manier verbinden aan jouw wijk en mede-Overvechters? Dan kun je je nog aanmelden om jouw voetafdruk te plaatsen rondom de Verbindingsboom in Overvecht. Op zaterdag 3 juni tussen 14.30 en 16.30 uur kun je je voetafdruk in beton achterlaten in Overvecht. Locatie: het grote trapveld tegenover de Lichtenberchdreef, naast de Sint-Rafaëlkerk. Maar je kunt ook een andere wijk kiezen natuurlijk. Aanmelden is verplicht om mee te kunnen doen. Zorg dus dat je een plekje hebt!

Meedoen? Meld je aan!

Stuur een e-mail naar kunstinopenbareruimte@utrecht.nl en vermeld als onderwerp ‘Aanmelding Verbindingsbomen’. Schrijf in de e-mail:

  • je naam;
  • in welke wijk of bij welke boom je wilt meedoen;
  • met hoeveel personen je komt en ieders schoenmaat;
  • waarom je meedoet. Dit hoeft niet, maar kunstenaar Annabel Schouten is wel benieuwd.

Deze informatie en meer vind je ook op de website van de gemeente Utrecht: utrecht.nl/verbindingsbomen