Huiskamerfestival Gluren bij de Buren zondag 5 februari in Overvecht

Twee keer per jaar veranderen huiskamers en tuinen in heel Nederland – ook in Overvecht – in intieme podia voor lokale kunstenaars en muzikanten. Tijdens Gluren bij de Buren staan deuren door het hele land wagenwijd open voor buurtgenoten en cultuurliefhebbers. Gastvrije buren nodigen je uit om te komen genieten van lokale amateurkunst. Verderop vind je het hele programma van acts in Overvecht.

Programma vol verrassingen

Het programma van Gluren bij de Buren zit altijd bomvol verrassingen: jazz-trio’s, musicalsterren (in de dop), punkbands, balletdansers, grappenmakers, kleinkunstenaars en andere podiumbeesten. Bij elke deelnemende locatie treedt de podiumkunstenaar drie keer een half uur op tussen 12:00 en 17:00 uur. De locaties zijn vrij te bezoeken op basis van vrijwillige bijdragen en reserveren is niet nodig.

Wat is Gluren bij de Buren?

Gluren bij de Buren is een amateurkunstenfestival dat in 2023 in 44 gemeenten verspreid over Nederland plaatsvindt. Tijdens de wintereditie worden lokale podiumkunstenaars in huiskamers geprogrammeerd en tijdens de zomereditie in tuinen. Alle optredens duren 30 minuten, vinden plaats tussen 12:00 en 17:00 en zijn verdeeld over alle wijken van de gemeente. Bezoekers wandelen of fietsen van locatie naar locatie. Zo maak je kennis met buurtgenoten én met lokaal talent.

Te zien in Overvecht

In huiskamers en andere plekken in onze wijk kun je komen genieten van de volgende acts. Van koren, popbands en pianisten tot klassieke zang, kleinkunst en een (improvisatie) theatergroep.

Gluren bij de Buren in Overvecht

LadyLa

treedt op in Burezina, Jeanne d’Arcdreef 1. Dit Utrechtse vrouwenkoor bestaat uit negentien enthousiaste leden met een diverse achtergrond, nationaliteit en leeftijd. Zij zingen pop, wereldmuziek en jazz.

Olaf Stomp

speelt op de Kapeldwarsweg 4 (Blauwkapel). Hij schrijft over het kleine leven, vertelt meeslepende, ontroerende en grappige anekdotes en korte verhalen.

Vocal Venture

zingt op de Kapeldwarsweg 18C (Blauwkapel). Dit jonge vrouwenkoor zingt pop, gospel en wereldmuziek.

Sweet Sparkling Cider

is te zien op de Beyaertdreef 5. Deze Utrechtse band bestaat uit jonge muzikanten met talent. Zij hebben meerdere EP’s uitgebracht en spelen graag hun nieuwe nummers.

Hartkoor Utrecht

heet je welkom bij Lister op de Jaap Edendreef 7. Deze ‘vocal group’ uit Utrecht heeft een eigen geluid met vier- en vijfstemmige popsongs.

Theatergroep De Interventie speelt in Stadstuin Klopvaart

Mark-Frank Lobenstein

staat ook bij Lister op de Jaap Edendreef 7 op het podium. Mark speelt zijn zelf gecomponeerde pianomuziek en neemt je daarin mee in zijn eigen herinneringen.

Michael Roosen

is te horen op de Londrinadreef 14. Deze pianist kreeg veel les van de bekende Wibi Soerjadi, hij heeft een concertprogramma van klassiek tot pop, met ook veel eigen werk.

Wick Gispen en Arjen Bezemer

zijn te zien op de Vancouverdreef 11. Bariton Wick Gispen zingt liederen van Vaughan Williams, begeleid door Arjen Bezemer op de piano. Beiden spelen ook een pianostuk (met vier handen) van Robert Schumann.

Maaike Jansen

laat haar muziek horen op Vancouverdreef 45. Zij studeerde piano aan de Schumann Akademie en speelt werk van Bach, Brahms, Chopin en Debussy.

De Interventie

speelt in Stadstuin Klopvaart, Vancouverdreef 70. Deze theatergroep is oud-Nederlands studentenkampioen theatersport en kan dus improviseren als de beste.

Bekijk het hele programma online

Check het hele programma hier (zoek op de kaart). Op elke locatie kun je de acts drie keer zien. Kijk in het programma voor de exacte tijden (allemaal tussen 12.00 en 17.00 uur).

Wil je meer cultuurtips in Overvecht?

Kijk hier voor meer cultuurnieuws uit Overvecht
Of neem een kijkje op de pagina van Cultuur Platform Overvecht