Festival Tweetakt vanaf 25 juni op fort Ruigenhoek

Na een winter met lockdowns is het vooruitzicht op een zomer vol activiteit meer dan welkom. Tussen 25 juni en 10 juli is het jaarlijkse Festival Tweetakt. Op Fort Ruigenhoek (in Noorderpark – Ruigenhoek) zullen gratis kunstinstallaties, muziekoptredens en meer te vinden zijn voor iedereen die maar komen wil!

TEKST Caya van Rossum | FOTO Zsarà Grünfeld

Muziek, theater en beeldende kunst

Het Utrechtse festival is er voor jong en oud, en biedt voor ieder wat wils: van livemuziek tot theatervoorstellingen tot beeldende kunst. Voornamelijk jong talent krijgt hier een podium en de organisatoren willen iedereen al van kleins af aan enthousiast maken voor kunst en cultuur. Voor mensen die de Nederlandse taal niet helemaal onder de knie hebben, is er genoeg te beleven. Er is een programma waarin taal geen probleem is.

Fort Ruigenhoek en de Neude vormen samen het festivalhart. Waarbij de een midden in het gezellige drukke centrum van de stad zit, ontsnap je bij de ander de drukte en geniet je van de natuur op het avontuurlijke Fort Ruigenhoek. Tweetakt vindt ook plaats in verschillende theaters in de stad.

Ontdek het terrein van Fort Ruigenhoek

Voor Overvechters is Fort Ruigenhoek om de hoek, maar de kans is klein dat je er ooit binnen bent geweest. Slechts een paar keer per jaar is het mogelijk de bunkers van het fort (uit 1870) te betreden. Tijdens het festival zijn deze voor iedereen geopend en is er in en om de bunkers veel (interactieve) kunst te vinden. Ook is er een groot terras dat tussen alle kunstzinnige indrukken door plek biedt voor een drankje en een hapje.

Kom genieten van Festival Tweetakt!

Fort Ruigenhoek is het hele festival gratis te bezoeken. Je kunt hier over het fort wandelen, de beeldende kunst bekijken en genieten van de muziekoptredens. Je hoeft alleen kaartjes te kopen voor de theatervoorstellingen. De kaartjes zijn online verkrijgbaar via de website. Kom je deze zomer ook kijken?

Informatie

Kijk voor alle informatie over het festival op Fort Ruigenhoek op tweetakt.nl
Het gehele programma op het fort en links om kaartjes te bestellen vind je hier.
Adres: Fort Ruigenhoek, Ruigenhoeksedijk 125 in Groenekan.

Meer cultuurnieuws uit Overvecht