Hobbybakkers gezocht: verjaardagstaarten bakken voor de Voedselbank

Ouders die van weinig geld moeten rondkomen, hebben niet altijd geld genoeg voor een verjaardagstaart voor hun kinderen. En dat is natuurlijk heel jammer. Hobbybakkersplatform Gebakplaats vindt dat ook en besloot er iets aan te doen. Zij zorgen ervoor dat ouders die van de Voedselbank afhankelijk zijn een verjaardagstaart voor hun kind krijgen. Die taarten worden gebakken door hobbybakkers, maar daarvan zijn er nog niet genoeg. Vind jij het leuk om feestelijke taarten voor jarige kinderen te bakken? Dan is Gebakplaats op zoek naar jou.

Hobbybakkers in Overvecht

Voor gezinnen met weinig financiële middelen is het lastig om een taart te kopen voor hun jarige kind. Gebakplaats zorgt ervoor dat deze kinderen toch verrast worden met een feestelijke taart op hun verjaardag. De afgelopen twee jaar bakten enthousiaste hobbybakkers uit regio Utrecht Overvecht vele taarten voor jarige kinderen van ouders die aangesloten zijn bij de Voedselbank.

Maar nu meer mensen van de Voedselbank afhankelijk zijn, komen er ook steeds meer kinderen bij en zijn er meer taarten nodig. Soms lukt het daarom niet om een hobbybakker voor een verjaardagstaart te vinden. Om dat te voorkomen zoekt Gebakplaats nieuwe hobbybakkers die af en toe een mooie taart of een stel feestelijke cupcakes willen bakken voor een jarige job.

Hoe werkt het?

Ouders van jarige kinderen tussen 4 en 12 jaar kunnen bij de Voedselbank aangeven dat ze in aanmerking willen komen voor een gratis taart voor hun kind. Hobbybakkers die zijn aangemeld als hobbybakker voor de Voedselbank bij Gebakplaats krijgen vervolgens een oproep als er een kind jarig is. Heb je als hobbybakker tijd en zin om te bakken, dan reageer je op deze oproep. Je krijgt dan de contactgegevens van de jarige en zorgt ervoor dat de taart bij het jarige kind terechtkomt.

Geen Heel Holland Bakt niveau

Om mee te kunnen bakken voor de jarige kinderen is het niet nodig om het “Heel Holland Bakt” niveau te hebben. Ook met mooie cupcakes die feestelijk versierd zijn kun je een kind heel blij maken. Gebakplaats wil graag zoveel mogelijk kinderen verrassen! Dus iedereen die kan bakken kan zich aanmelden.

Aanmelden als hobbybakker

Wil je meebakken als hobbybakker bij Gebakplaats? Meld je dan hier aan.
Meer informatie lees je op gebakplaats.nl