Kinderen Happy Kids basisschool helpen Voedselbank Overvecht

Op donderdag 22 december kwamen kinderen van de Happy Kids basisschool naar hun buren op de Winterboeidreef: de Voedselbank Overvecht. De kinderen hadden vogelgebakjes gemaakt en verkocht en hadden levensmiddelen (houdbare producten) ingezameld. Ze mochten die zelf in de schappen van de Voedselbank zetten. De Voedselbank is heel blij met deze samenwerking, want alle hulp (financieel of met houdbare producten) is welkom.

Op dezelfde dag kwam bij wijze van Kerstgroet ook nog een oud vrijwilliger een geldbedrag brengen, dat bij vrienden was ingezameld. Daar kan de Voedselbank zelf producten van kan kopen. Zulke steun is heel waardevol voor de inmiddels 200 Overvechtse gezinnen die wekelijks gebruikmaken van de Voedselbank.

Voedsel én andere ondersteuning

Natuurlijk deelt de Voedselbank voedselpakketten uit aan mensen en gezinnen die onder de armoedegrens leven. Maar er is ook andere hulp, bijvoorbeeld sociale en juridische ondersteuning. De Voedselbank Utrecht werkt op negen plekken in de stad en krijgt hulp van meer dan 100 vrijwilligers. De locatie in Overvecht Zuid is te vinden op de Winterboeidreef 10 (een klein schoolgebouw), vlakbij het station.

Kijk hier als je meer wilt weten over de Voedselbank op de Winterboeidreef.

Over Happy Kids

De Happy Kids basisschool zit dichtbij de Voedselbank en is net even anders dan andere basisscholen. Ze biedt vernieuwend onderwijs en is een uitdagende plek voor (hoog)begaafde kinderen. Belangrijk voor Happy Kids is om leerlingen kennis te laten maken met de samenleving en hen iets te leren over verschillende achtergronden en culturen. Het project met de Voedselbank is een goed voorbeeld van die werkwijze.

Leerlingen krijgen naast de reguliere lesstof extra vakken die het leren verrijken en verbreden. Het onderwijs is bijvoorbeeld gericht op vaardigheden die in de toekomst belangrijk zullen zijn voor de kinderen: actief leren, initiatief nemen, zelf kennis vergaren en werken in vakoverstijgende projecten.

“De begaafde en hoogbegaafde kinderen denken en leren anders. Daar hoort dus simpelweg ander onderwijs bij. Deze kinderen hebben kennishonger!”

Bron: website Happy Kids.

Wil je hier meer over weten? Kijk dan op de website van Happy Kids.