Nieuw: wegwijzer voor mensen in Overvecht met weinig geld

Veel bewoners hebben moeite met rondkomen. Daar bedenken mensen dan weer iets voor, maar je moet wel weten wat er allemaal geregeld is. Daarom is er nu in Overvecht het handige boekje ‘Wegwijzer voor mensen met weinig geld’. De gratis boekjes zijn op te halen bij het wijkbureau en buurtcentra. Via de website van de gemeente (klik hier) is er nog meer informatie te vinden over Geldzaken en Hulp bij rondkomen.

Waar kun je terecht?

De kosten voor boodschappen en een warm huis nemen sterk toe. Mensen in Overvecht maken zich hierover zorgen. Soms is er wel of geen geld over aan het einde van de maand. Ook kinderen grootbrengen kost veel geld en niet iedereen kan dat allemaal nog betalen. Gelukkig is er in Overvecht veel hulp voor mensen en gezinnen met weinig geld. Ook organiseren inwoners van Overvecht en organisaties allerlei activiteiten. Een overzicht van de mogelijkheden vind je in de Wegwijzer.

”Ik ben een alleenstaande moeder uit Overvecht. Mijn kinderen zijn 3, 4 en 7 jaar oud. Ik wil dat ze opgroeien zonder zorgen. Gelukkig ken ik de weg in Overvecht. Als ik het niet red, weet ik waar ik kan aankloppen voor hulp. Deze ‘Wegwijzer voor Overvecht’ moet ervoor zorgen dat andere mensen met weinig geld de weg ook weten te vinden. Maar een wegwijzer alleen is niet genoeg. Het begint ermee dat je om hulp durft te vragen als je niet rond komt. Ik heb dat zelf echt moeten leren.”

Vanessa van Egeren (43)

Hulp bij verschillende problemen

De wegwijzer geeft per thema alle organisaties en plekken waar je terecht kunt, met overal qr-codes die je bij scannen meteen naar de juiste website brengen. Waar vind je bijvoorbeeld plekken in de wijk waar je terecht kan voor een beetje warmte (als je je verwarming niet aan doet om geld te besparen). Waar kun je eten en drinken voor weinig? Wie kan helpen met allerlei geldzaken en aanvragen van regelingen? Welke activiteiten zijn er in Overvecht voor kinderen en jongeren? Waar zitten vrouwengroepen waar je bij aan kunt sluiten? En wie kan helpen bij het vinden van werk, een dagactiviteit of bij het starten van een eigen bedrijf?

Haal het boekje op of lees online

De ‘Wegwijzer voor mensen met weinig geld | Overvecht’ ligt voor je klaar op verschillende plekken: Wijkbureau Overvecht, bij buurtcentra en natuurlijk De Geldzaak (zie hieronder).

Of lees het boekje online: Wegwijzer voor mensen met weinig geld | Overvecht.

Deze Wegwijzer voor Overvecht is tot stand gekomen in samenwerking met de Armoedecoalitie, Voedselbank Overvecht, Toekomstpunt, Project-O, DOCK Utrecht, Wijkbureau Overvecht en de wijkaanpak Samen voor Overvecht en met medewerking van U Centraal.

De Geldzaak

Heb je vragen over financiële zaken, hulp nodig bij een aanvraag of wil je weten waar je recht op hebt? De Geldzaak helpt je gratis met allerlei geldzaken en kan je vertellen op welk geld je recht hebt. Er zijn inloopspreekuren in Gezondheidscentrum de Amazone op Amazonedreef 41 in Overvecht:

  • op maandag van 8.00 – 12.00 uur
  • op donderdag van 9.00 – 11.30 uur

Heb je vragen? Bel 030-236 17 66 of maak een afspraak op www.degeldzaak.nl

Wegwijzer voor heel Utrecht

Zoek je hulp buiten Overvecht? Daarvoor is er ook een Wegwijzer. Lees het boekje online: Wegwijzer voor Utrechtse gezinnen met weinig geld

Het boekje is verkrijgbaar bij ‘De Geldzaak’ in Overvecht op de Amazonedreef 41a
(Gezondheidscentrum) op maandag van 8.00 tot 12.00 uur en op donderdag van 9.00 tot 11.30 uur. Voor andere locaties van De Geldzaak kijk je op degeldzaak.nl. Je kunt het boekje ook aanvragen via info@degeldzaak.nl of bellen naar 030 236 1766.