Denk mee over de toekomst van Overvecht, bijeenkomsten op 8, 9 en 12 mei

De gemeente werkt aan een omgevingsvisie voor de wijk Overvecht. In deze visie komt beleid voor thema’s zoals groen, vervoer, verdichting en het klimaat te staan voor alle (bouw)plannen in Overvecht tot 2040. In 2023 kun je op verschillende momenten meepraten en meedenken over de keuzes die de gemeente maakt voor Overvecht. In mei zijn er drie inloopbijeenkomsten: op maandag 8 mei, dinsdag 9 mei en vrijdag 12 mei.

Wat is de omgevingsvisie Overvecht?

De omgevingsvisie Overvecht is een vertaling van het algemene gemeentebeleid naar de situatie in Overvecht. Dat maakt de omgevingsvisie een belangrijk document voor de toekomst van de wijk. De gemeente maakt een aantal keuzes over hoe de wijk er in 2040 komt uit te zien. Ze gebruikt de visie bij het maken van nieuw beleid en bij het toetsen van plannen en initiatieven.

Utrecht is de afgelopen 20 jaar hard gegroeid. En ook de komende jaren groeit de stad door: de verwachting is van ruim 360.000 inwoners naar ruim 455.000 inwoners. Dat gaan we ook merken in Overvecht. Tegelijk zijn er ook wensen en ambities voor de wijk. De wens is dat Overvecht een gezonde en leefbare wijk is en blijft.

Middenberm van de Einsteindreef bij Shoppingcenter Overvecht. Foto: Olivier Bees

Keuzes maken en meepraten

De omgevingsvisie brengt kansen in beeld. Maar ook: waar keuze nodig zijn. Deze keuzes maakt de gemeente samen met bewoners, ondernemers en organisaties in de wijk. Samen wegen we af hoe we de wijk ook in de toekomst prettig en leefbaar houden.

In 2023 zijn er een aantal bijeenkomsten waarbij inwoners mee kunnen praten over de omgevingsvisie van Overvecht. Daarbij ga je bijvoorbeeld in gesprek over keuzes en wensen voor de wijk. De gemeente wil graag het gesprek aangaan met veel verschillende Overvechters.

Inloopbijeenkomsten 8, 9 en 12 mei

Ga het gesprek aan tijdens een van de inloopbijeenkomsten. Er zijn die bijeenkomsten in mei. Aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon langskomen wanneer je wilt.

MAANDAG 8 MEI

Tijd: tussen 20.00 en 21.30 uur
Waar: Buurtcentrum De Dreef, Schooneggendreef 27c

DINSDAG 9 MEI

Tijd: tussen 17.00 en 18.30 uur
Waar: Johannescentrum, Moezeldreef 400

VRIJDAG 12 MEI

Tijd: tussen 14.00 en 15.30 uur
Waar: Theater Stefanus, Brazili├źdreef 2

Denk online mee

Wil je liever online meedenken? Dat kan. Vul een online vragenlijst in op de website DenkMee. Daar staat ook het plan voor participatie.

Vul de vragenlijst in op DenkMee

Meewerken aan de omgevingsvisie

Naast inloopbijeenkomsten kun je meer doen en je aanmelden als ‘ visiedenker’. Je werkt dan mee aan de omgevingsvisie en helpt bij het maken van keuzes. In twee werkbijeenkomsten ga je samen met de gemeente verschillende ontwerpen uitwerken. Het is niet nodig om technische kennis te hebben. Je ervaring als bewoner zijn genoeg. De eerste bijeenkomst is op donderdag 1 juni, de tweede volgt na de zomer.

Aanmelden voor deze bijeenkomsten kan hier.