Vrijwilligers van DOCK zetten zich als handmasseur in voor anderen

In het eerste nummer van Dreefnieuws dit jaar stond een oproep van DOCK voor handmassage vrijwilligers in Overvecht. Er zijn vrijwilligers nodig die anderen een goede handmassage willen geven en tegelijkertijd zorgen voor een goed gesprek en steuntje in de rug. Al gauw stroomden de aanmeldingen binnen. Acht mensen zijn sinds maart bezig met een training van 14 weken. Deze zomer zijn ze klaar om aan de slag te gaan en anderen te helpen.

Een leger handmasseurs

Vrijwilligers krijgen training op het gebied van handmassage, leefplezier en gesprekstechnieken. Daarna bieden ze een jaar lang tijd en aandacht aan mensen die dat nodig hebben. Nadja van Kessel (DOCK):

“Dat er veel mensen waren die behoefte hadden aan tijd en aandacht wist ik al wel, maar dat er zoveel mensen zouden staan te trappelen om dat te geven zag ik niet aankomen. Het signaal is wel sterk, want als je in tijden van schaarse krachten op de arbeidsmarkt je vrijwilligers moet teleurstellen: dan weet je dat je goed bezig bent. Daar word ik zo blij van!”

Inmiddels is er een klein leger van handmasseurs in opleiding. Mooie mensen die:

  • al werken in de zorg, maar in hun vrije tijd handen willen masseren, omdat ze in het werk het echte contact missen;
  • hun wereld vanwege mantelzorg klein houden, maar nu een stap naar buiten zetten;
  • vanwege een eigen beperking maar al te goed weten hoe eenzaamheid voelt en daarmee kunnen verbinden;
  • bij een ouder zagen wat een gelakte nagel of aai over de wang kon doen en dit graag voor meer mensen doen;
  • net in hun pensioen stappen uit een baan in de zorg en weten wat een kleine aanraking voor iemand anders kan doen.

Meld je aan voor een nieuwe groep

Begin juli is de eerste groep handmasseurs getraind en klaar om aan de slag te gaan. Nadja kreeg echter al meer aanmeldingen en misschien komt er daarom in het najaar een nieuwe groep. Lijkt het jou leuk om handmasseur te worden? Neem dan contact op:

Nadja van Kessel
telefoon: 06 59 91 65 63
e-mail nvkessel@dock.nl

Hier vind je DOCK in Overvecht:

Buurtcentrum De Boog, Gambiadreef 60
Buurtcentrum De Dreef, Schooneggendreef 27c
Speeltuin Gagelsteede, Gangesdreef 7
Speeltuin De Watertoren, Neckardreef 30
Buurtcentrum De Jager, Teun de Jagerdreef 1

Website: DOCK.nl

Foto: Freepik.com