Gezond eten in Overvecht: Ken je deze initiatieven?

Wil jij graag goed en gezond eten, maar lukt dat niet altijd? En tegelijkertijd andere mensen ontmoeten? Samen lunchen of dineren kan op verschillende plekken in Overvecht waar iedereen welkom is. Bij Esther’s Smulhuis, Hanna’s Herberg, buurtkamer de Klop en BuurtBuik kun je terecht voor een goede maaltijd – voor weinig geld of zelfs gratis.

Smulhuizen in de wijk

Ken je Esther’s Smulhuis of Hanna’s Herberg? Speciaal voor wie in Overvecht woont – al dan niet tijdelijk – zijn er twee smulhuizen in onze wijk. Handig voor wie graag goed en gezond wil eten, maar dit niet elke dag kan. Vanwege te weinig geld voor boodschappen bijvoorbeeld, maar het kan ook dat je gewoon niet graag voor jezelf kookt of in je eentje eet.

Esther’s Smulthuis vind je aan de Ghanadreef 2a. Je kunt er op dinsdagen samen eten of een maaltijd afhalen: lunch tussen 12.30 en 14.30 uur en avondeten tussen 17.30 en 19.30 uur. De lunch kost tussen de €1.50 en €2.00, diner €3.50. Aanmelden is niet nodig.

Hanna’s Herberg zit in het Johannescentrum a/d Moezeldreef 400 (bij de Watertoren). Hier eten buurtbewoners samen op donderdagen: inloop vanaf 17.30 uur, mee-eten kost €3.50. Meld je aan via hannasherberg@gmail.com of telefonisch via Agnita van ’t Klooster, 06-306 529 20.

Gezond eten bij Buurtkamer de Klop

Ook in de diverse buurtkamers van Overvecht kun je vaak terecht voor een goede, gezonde maaltijd. In Buurtkamer de Klop bijvoorbeeld. Daar kookt een groepje enthousiaste vrijwilligers twee keer per week. Deze maaltijd is speciaal bedoeld voor wijkbewoners die het moeilijk vinden om zelf te koken, die alleenstaand zijn of een keertje wat anders willen eten. Op donderdag staat er vaak Hollandse hap op het menu, op maandag meestal een exotische maaltijd, zoals mihoen met tjaptjoi, nasi of chili con carne.

Maaltijden afhalen kan tussen 16.30 en 17.00 uur bij buurtkamer de Klop, Andesdreef 11 in Overvecht. Wil je een maaltijd reserveren? Loop gewoon binnen of bel met 030 – 743 44 46.

BuurtBuik is weer open

Een andere plek in de wijk waar iedereen terecht kan voor goed, gezond eten is BuurtBuik in buurthuis de Boog. Vanwege corona was BuurtBuik er een tijdje niet, maar ze zijn terug! Iedere zaterdag kun je in buurthuis de Boog samen genieten van een gratis driegangenmaaltijd tussen 12.30 en 14.00 uur. Het bijzondere is dat ze ‘overtollig’ voedsel gebruiken van winkels en restaurants, eten dat anders weg zou zijn gegooid. Zo gaan we samen voedselverspilling tegen.

Kom vooral eens mee-eten, zeker als je vóór corona een regelmatige bezoeker was. Buurtbuik ziet je graag weer! Je maaltijd reserveren bij BuurtBuik kan via hun website (locatie Utrecht).

Videoreportage

We zouden het bijna vergeten, maar op ons YouTubekanaal staat nog een prachtige videoreportage over BuurtBuik, gemaakt door camjo Verena Agasi voor Samen voor Overvecht. Bekijk hem hieronder als je deze nog niet hebt gezien.

Er zijn nog meer plekken waar je goed en goedkoop kunt eten in Overvecht. Bij U-Gids vind je hiervan een lijst.