Stadstuin Klopvaart: zelf tuinieren, verse oogst en bloemen plukken

Kom woensdagochtend 19 april heerlijk tuinieren in Stadstuin Klopvaart. Of koop iets lekkers uit de oogstkraam, pluk een bosje bloemen uit de pluktuin. Stadstuin Klopvaart is de mooie stadstuin aan de noordkant van Overvecht. Een prachtige groene oase. Genieten van natuur in de stad. Naast medewerkers van Utrecht Natuurlijk zijn er op de tuin verschillende groepen die er voor zorgen dat de tuin er zo mooi en uitnodigend bij ligt.

Zelf tuinieren

Wil je meer over tuinieren leren, even wat anders doen dan binnen zitten? Wil je met andere mensen lekker buiten je handen uit de mouwen steken? Dat kan op Stadstuin Klopvaart. Woensdagochtend 19 april (09.30 tot 12.30 uur) is er een medewerker van Utrecht Natuurlijk aanwezig die je de weg kan wijzen op de tuin en die je alles kan vertellen over (moes)tuinieren. Stuur van tevoren een mailtje naar stadstuinklopvaart@utrechtnatuurlijk.nl dan weten ze dat je die dag mee tuiniert.

Vrijwilliger worden

Vind je het werken op de tuin zo fijn en wil je dat bijvoorbeeld elke week wel doen, meld je dan aan als vrijwilliger. Stuur een e-mail naar stadstuinklopvaart@utrechtnatuurlijk.nl met je gegevens.

De Stadstuin kan ook nog wel wat extra hulp gebruiken om de bloemenpluktuin nóg mooier te maken. Ook daarvoor kun je je aanmelden als vrijwilliger. De bloemenpluktuin is een zelfpluktuin. Bezoekers mogen tegen betaling een mooi bosje bloemen plukken. Dat kan tijdens openingstijden van de stadstuin, vanaf eind juni.

Oogst van groenten van de tuin

Op de stadstuin is een deel ingericht als oogsttuin. De oogst uit deze tuin is te koop in de kraam op de tuin. Tijdens openingstijden van de stadstuin, tijdens het tuinseizoen vanaf mei, kun je deze heerlijk verse producten kopen. De oogst verschilt per seizoen en vaak per dag. Kom dus regelmatig op de tuin om te zien wat er voor heerlijks te koop is.

Openingstijden en meer informatie

Stadstuin Klopvaart is tijdens het tuinseizoen voor bezoekers open op woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. En zaterdag (even weken) van 10.00 tot 16.00 uur.

Alle informatie over Stadstuin Klopvaart vind je hier op de website van Utrecht Natuurlijk.

Een overzicht van alle activiteiten van Utrecht Natuurlijk in Overvecht vind je hier.

Foto: Stadstuin Klopvaart – Utrecht Natuurlijk
Bron: Utrecht Natuurlijk

logo Utrecht Natuurlijk