Samen tuinieren: het seizoen barst los bij Utrecht Natuurlijk

De lente is begonnen. Tijd om weer naar buiten te gaan en samen te tuinieren! Utrecht Natuurlijk organiseert weer diverse tuincursussen, activiteiten en workshops op hun locaties Gagelsteede en Stadstuin Klopvaart. Kom samen met buurtbewoners kennis opdoen over de natuur, een duurzamere voedselproductie en gezonde voeding.

Kom samen tuinieren!

Samen leren over tuinieren, workshops volgen over het fermenteren van voedsel en meedoen aan onkruidwandelingen: zomaar een greep uit het aanbod. Kijk voor een compleet overzicht van groene activiteiten op de website van Utrecht Natuurlijk.

Op Stadstuin Klopvaart en de andere stadstuinen laat Utrecht Natuurlijk zien hoe je in Nederland op een kleinschalige wijze duurzaam en lokaal voedsel kunt verbouwen. Je werkt samen op een gezellige en leerzame manier aan een gezonde en groene stad. Bovendien krijg je handvatten om thuis aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld met het verbeteren van de variatie aan planten en dieren (biodiversiteit) en het leren aanpassen aan de klimaatveranderingen.

Meewerken op de tuinen

Naast het activiteitenaanbod is iedereen welkom om als vrijwilliger mee te werken op de stadstuinen van Utrecht Natuurlijk, dus ook op Stadstuin Klopvaart in Overvecht. Je kunt aansluiten bij de productietuin, de bloemenpluktuin of de permacultuur-tuin. Bovendien is er ruimte voor het opzetten van eigen initiatieven waaraan anderen kunnen meedoen.

Kijk hier voor meer informatie en het complete activiteitenaanbod voor tuinieren bij Utrecht Natuurlijk. Daar vind je ook links naar de website van de Vrijwilligerscentrale met vrijwilligersvacatures voor werk bij Stadsboerderij Gagelsteede, Stadstuin Klopvaart en Stadstuin Plutodreef.

Adressen:

Stadsboerderij Gagelsteede: Gangesdreef 7a, 3564 SN Utrecht.
Stadstuin Klopvaart: Vancouverdreef 70, 3564 KX Utrecht.

Al het nieuws over activiteiten van Utrecht Natuurlijk.
Meer over het thema Ontspannen in Overvecht.