Open Dag bij Woongroep Gagelstaete in Overvecht zaterdag 20 mei

Zaterdag 20 mei 2023 openen op de GemeenschappelijkWonenDag woongemeenschappen in het hele land hun deuren voor publiek. Ook bij Gagelstaete, woongemeenschap van 55-plussers in Overvecht-Noord, is iedereen tussen 11 en 16 uur van harte welkom. Gemeenschappelijk wonen voegt iets toe voor de bewoners, maar ook aan de maatschappij. Daarom zijn ook professionals die betrokken zijn bij woonvraagstukken en/of het faciliteren van gelukkige 55-plussers van harte uitgenodigd.

Gelukkig wonen voor 55-plussers

Nog niet eerder was de belangstelling voor gemeenschappelijk wonen zo groot. Daarom laat Woongroep Gagelstaete iedereen graag zien waarom bewoners hier zo graag wonen. Bezoekers die geïnteresseerd zijn om in de toekomst hier te wonen, zijn uitgenodigd om zich in te schrijven op de wachtlijst. De woongroep geeft graag informatie over de randvoorwaarden en de verdere kennismaking. Zo krijg je samen een beter beeld van wonen in deze gemeenschap.

Grote toegevoegde waarde

Ook vertegenwoordigers van gemeente, lokale politiek en woningcorporaties leidt de woongroep graag rond. Bij hen valt volgens Gagelstaete nog veel te winnen als het gaat om het (h)erkennen van de grote toegevoegde waarde die woongemeenschappen binnen de gemeente Utrecht kunnen hebben. Denk aan gelukkige en zelfstandige senioren die daardoor minder snel bij het zorgloket zullen aankloppen. Of de betere doorstroming van de woningmarkt, waaraan gemeenschappelijk wonen kan bijdragen.

Programma op 20 mei

Bezoekers kunnen tussen 11.00 en 16.00 uur kennismaken met een aantal bewoners en een rondleiding krijgen door het wooncomplex inclusief enkele appartementen. De koffie staat klaar!

Wanneer: zaterdag 20 mei tussen 11.00 en 16.00 uur
Adres: Marokkodreef 11, 3564 EV Utrecht
Contactpersoon: Bert Dekker, bertdekker1952@gmail.com.

Over gemeenschappelijk wonen van 50-plussers

Nederland kent enkele honderden woongemeenschappen van 50-plussers. Bewoners wonen er zelfstandig met behoud van privacy. Met elkaar zetten zij zich in voor een fijne gezamenlijke woon-leefomgeving. Zaken als een ontmoetingsruimte, auto’s, fietsen, gereedschap en tuin worden veelal gedeeld. Bewoners ondernemen gezamenlijk activiteiten en bieden elkaar de helpende hand. Duurzaamheid heeft vaak speciale aandacht binnen woongemeenschappen.