Centrale hal van DeBuurt in Overvecht krijgt bestemming als eventspace voor jongeren: Younity

Met het tekenen van een huurovereenkomst met On the Move NL, krijgt de centrale hal van het plan DeBuurt in Overvecht een prachtige maatschappelijke invulling. Onder de naam ‘Younity’ gaat On the Move NL voor jongeren een uitdagende, multifunctionele sport- en cultuur eventspace realiseren.

Gebiedsontwikkelaar AM zocht samen met Syntrus Achmea naar een passende invulling van deze multifunctionele ruimte. Op 31 oktober is de huurovereenkomst met On the Move NL getekend. Zij gaan jongeren ondernemerschap leren en activiteiten, trainingen en events organiseren. Dat doen ze voor bewoners, bedrijven, studenten en buurtgenoten. De verwachting is dat Younity na de zomer van 2023 haar deuren opent.

‘Om door en met jongeren deze ruimte te realiseren, dat is een grote wens van ons. Dit is een geweldige nieuwe aanpak met geloof in de kracht van jongeren.’

Inge Voorhout, bestuurder van On the Move NL.

DeBuurt en Younity

Met DeBuurt wilde AM een inclusief woonconcept opleveren met een mix aan functies en bewoners, een plek ook die de sociale cohesie in de buurt versterkt. De woningen zijn een combinatie van middenhuur, vrije sectorhuurwoningen en diverse zorgwoningen. De Superplint – de grote centrale hal in het middelste gebouw van DeBuurt – is bestemd voor een mix aan functies. De Eventspace is hiervan een belangrijk onderdeel.

Met de komst van Younity zal deze ruimte gaan leven en vele jongeren inspireren en stimuleren tot meer beweging en ontwikkeling. De ruimte van bijna 1.500 m² zal een plek zijn voor sport en cultuur. Denk aan wisselende urban sports, urban dance en muziekactiviteiten.

Voor en door jongeren

De programmering zal in handen zijn van een deel van de jongeren zelf. Uiteraard krijgen zij daarin professionele begeleiding van On the Move NL. De jongeren krijgen begeleiding in het opzetten van activiteiten en zullen betrokken zijn bij de verhuur van het pand. Zo kunnen zij eigen werkgelegenheid creëren en het pand rendabel maken. Er zal een nauwe samenwerking zijn met het bedrijfsleven om samen met hen kansen te creëren voor leer-en werkplekken.

Foto van de sleuteloverdracht aan On the Move NL, van links naar rechts: Geert-Jan van Dijken, Marco Lackner, Inge Voorhout (allen van On the Move NL), Heleen Voskuyl (Syntrus Achmea), Tijmen Hamerslag (namens AM), Jeroen Rutsen (Syntrus Achmea).

Gehele Superplint nu verhuurd

De overige ruimten in de Superplint zijn inmiddels ook verhuurd. Hier vestigen zich de komende periode onder andere een fysiotherapiepraktijk en een praktijk voor huidverzorging.

‘Ik ben trots dat we erin zijn geslaagd om de Eventspace in te vullen met een prachtige functie waar jongeren letterlijk in beweging komen. Met On the Move NL hebben we een partner gevonden die ons gedachtegoed gaat realiseren.’

Hugo Nijhoff, projectontwikkelaar bij AM.

Meer informatie

DeBuurt vind je tussen de Brailledreef en shoppingcenter Overvecht op de plek van de voormalige NPD-strook. De Superplint zit op de begane grond van het middelste gebouw met de hoge ramen. Lees meer over DeBuurt in dit artikel.

Foto bovenaan: Olivier Beens / Echt Overvecht
Foto midden: AM

Tekst: persbericht AM.