Dans, muziek en film tijdens Buurten over Grenzen 28 april in ZIMIHC

Vrijdagavond 28 april kun je bij ZIMIHC theater Stefanus in Overvecht genieten van een speciale editie van het programma Cirkel om de Haard – Buurten over Grenzen. Deze editie met dans, muziek, film en eten wordt georganiseerd in samenwerking met het kunstproject Am Mrovana Kaar Dakan en De Vrolijkheid (kunstprojecten van kinderen, jongeren en hun ouders in Nederlandse asielzoekerscentra).

Er is een dansvoorstelling Werken we om te leven? Of leven we om te werken, live muziek met klanken uit de hele wereld en vertoning van de film Vriendschap kent geen taal van Stef Eltink, vrijwilliger bij De Vrolijkheid op het AZC in Utrecht. Daarnaast kun je mee-eten en proeven van verrassende culinaire gerechten en meedoen aan de workshop ‘Hands & Henna’.

Werken om te leven of leven om te werken?

De dansvoorstelling is een uitkomst van een workshopserie van tien weken samen met beeldend kunstenares en performer Avan Omar, dansers Lotte Leppers en Loujain Afsharzada en de jongeren van AZC Utrecht. De titel zegt het al: Er is gesproken over wat voor werk iedereen doet en de eigenschappen van verschillend werk komt terug in de voorstelling. Werken we om te leven? Of leven we om te werken?

Filmpremière Vriendschap kent geen taal

Stef Eltink, film-student aan de HKU is vrijwilliger bij de Vrolijkheid op het AZC in Utrecht. Deze avond wordt zijn film getoond die hij samen met de kinderen van het AZC heeft gemaakt. In de film gaan de kinderen filmopdrachten maken over het onderwerp vriendschap. Je krijgt te zien wie de kinderen zijn en wat hun kijk is op vriendschap.

Workshop Hands & Henna

Naomi de Bruijn, kunstenaar en vaste workshopleider bij de tieners op het AZC in Utrecht gaat samen met de tieners een project laten zien waar ze de afgelopen tijd mee bezig zijn geweest. Verwacht veel gesprekken met de handen, gebarentaal, en hoe we dus kunnen communiceren met elkaar, ook al spreken we niet dezelfde taal.

Muziek: Concert Oriënt Occident

Geniet van verschillende muziekstukken uit de hele wereld. Alle grenzen worden doorkruist met deze muziek. Met op viool Alan Arif en piano en zang van Natalia Schmidt. Verwacht tango, Spaanse dans, Kurdmaniya, Ballade Romana, Arabische Melodie, Csardas, Azerbeidzjaanse muziek en nog meer.

Over Buurten over Grenzen

In Cirkel Om de Haard drukken Koerdische muzikanten hun cultuur uit in de taal van muziek. Kom luisteren naar deze jamsessies of zing zelf mee! Cirkel Om de Haard is een initiatief van Avan Omar, Ali Authman en een groep Koerdische muzikanten, grotendeels wonend in Overvecht. Buurten over Grenzen is het programma van ZIMIHC dat cultuur deelt, viert en met elkaar verbindt.

Buurten over Grenzen vrijdag 28 april

Wanneer: vrijdag 28 april van 18.00 tot 21.30 uur
Waar: ZIMIHC theater Stefanus, Braziliëdreef 2 in Utrecht Overvecht
Toegang: op basis van vrijwillige donatie. Tickets hier beschikbaar.

Bron: ZIMIHC.