Cultureel festival Tweetakt op Fort Ruigenhoek vanaf 16 juni 2023

Hét culturele festival van Utrecht is van 16 juni t/m 2 juli terug op Fort Ruigenhoek en in de binnenstad. Met een theater-, muziek- en kunstprogramma van maar liefst drie weekenden lang verovert Festival Tweetakt voor de twintigste keer Utrecht. Op Fort Ruigenhoek vind je het festivalhart van Tweetakt. Een historische locatie net buiten Overvecht waar natuur, theater, dans, muziek en beeldende kunst samenkomen.

Kunst en cultuur voor alle leeftijden

Op Tweetakt zie je het meest opwindende van wat er momenteel gebeurt op het gebied van eigentijdse (podium-) kunst voor jonge mensen en iedereen die jong van geest is. Tijdens het festival kunnen bezoekers van alle leeftijden genieten van theatervoorstellingen, concerten, dansavonden en kunstinstallaties, op avontuur gaan op het fort, of een gezellige dag doorbrengen op het buitenterras van het fortterrein.

Programma op Ruigenhoek

Fort Ruigenhoek is een historisch forteiland met een slotgracht, spannende ondergrondse bunkers en oude bomen. Tijdens Tweetakt ontdek je hier een breed aanbod van theater, dans, kunst, korte films, spelletjes en workshops voor alle leeftijden. Maak een wandeling langs verschillende interactieve kunstinstallaties en ontdek alle bijzondere plekken in en rondom het fort. Strijk neer op het terras, maak een rondje in de zweefmolen en geniet van een voorstelling op de heuvels onder de bomen. Voor je het weet, is de dag alweer om.

Speciaal voor het festival worden er drie tijdelijke theaters gebouwd die een uitstapje naar deze prachtige groene oase eigenlijk onontkoombaar maken. Op maatschappelijk gebied gaat het festival in zee met partijen als Big Brothers Big Sisters en Jeugdfonds Sport en Cultuur. Doel is om ook jongeren met beperkte middelen welkom te kunnen heten en te laten kennismaken met de kracht en pracht van het programma.

Praktische informatie

Fort Ruigenhoek ligt ten noorden van Overvecht in recreatiegebied Noorderpark – Ruigenhoek. Het Fort stamt uit 1869-1870 en is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Slechts een paar keer per jaar kun je het Fort op afspraak bezoeken. Tijdens Festival Tweetakt is het open voor iedereen! Op het fort vind je een restaurant en terras, met hapjes, drankjes en maaltijden. Wil je een voorstelling bezoeken in een van de theaters? Bekijk het programma en reserveer daar alvast je ticket.

Toegang

De toegang tot Fort Ruigenhoek is €5,- (of €1,- voor iedereen met korting). Je kunt ter plekke bij de ingang van het terrein betalen. Heb je een kaartje voor een voorstelling op Fort Ruigenhoek, dan zit de toegang tot deze locatie inbegrepen in je ticket. Je hoeft dan dus geen toegang te betalen als je op het terrein aankomt, je hoeft alleen je kaartje te laten te zien.

Openingstijden festivalterrein

Zaterdag: 10.00 tot 23.00 uur
Zondag: 10.00 tot 18.00 uur

Meer informatie

Wanneer: 16 juni t/m 2 juli 2023
Waar: Fort Ruigenhoek en locaties in de binnenstad
Toegang festivalterrein: €5,- (volwassenen) of €1,- (U-pas, studentenpas of jongeren tot 18 jaar).
Bekijk het hele programma op tweetakt.nl. Daar kun je tickets bestellen voor voorstellingen op het festivalterrein.

Bron: Tweetakt
Foto’s: Jelmer de Haas/ Tweetakt

Bekijk meer cultuurnieuws van Echt Overvecht.