Zelf de weg naar hulp vinden met de Plusgids

Als je tegen een vraag of probleem aanloopt, vind je het liefst zelf een oplossing. Maar hoe? De nieuwe Plusgids editie 2023 wijst Utrechters de weg in het woud van voorzieningen rondom wonen, welzijn, zorg en financiën. Omdat niet iedereen even digitaal vaardig is, verschijnt de Plusgids ieder jaar digitaal én op papier als handig boekje.

Een handige wegwijzer

U Centraal heeft de gids geactualiseerd voor 2023. De Plusgids is gratis af te halen bij buurthuizen, woonzorgcentra, bibliotheek, huisartspraktijken, etc. Of bekijk de informatie online, de Plusgids kun je hier digitaal doorbladeren. Alle informatie staat ook op de overzichtelijke website ugids.nl 

De Plusgids Utrecht 2023 biedt een overzicht voor iedereen die woont, werkt of zorgt in Utrecht. De gids geeft antwoord op vragen als: Waar kan ik terecht als ik niet meer zelf kan koken? Waar kan ik een seniorenwoning vinden? Kom ik in aanmerking voor huur- en/of zorgtoeslag? Corrie Huiding-Stomp – seniorburgemeester van Utrecht – schreef het voorwoord voor deze Plusgids. Zij benadrukt het belang van informatie die óók op papier te vinden is.

“Mijn kleinzoon van 8 jaar groeit op met computers. Als hij later oud is, kost het hem geen enkele moeite om online de weg te vinden in deze wereld. Dat geldt niet voor de ouderen van vandaag de dag. In onze jeugd ging alles nog met pen en papier. Begrijp me goed: ik ken mensen van 90 jaar die superhandig zijn met de computer. Maar ook mensen van 65 die er totaal niet mee overweg kunnen. Voor deze groep, en die is best groot, is deze papieren Plusgids een onmisbaar naslagwerk. Juist voor oudere inwoners van de stad is het immers extra belangrijk om de weg te weten op het gebied van zorg en welzijn. Als ze die informatie alleen via de computer kunnen vinden, lopen ze van alles mis wat hun leven gemakkelijker en leuker maakt. Zelf gebruik ik de gids het hele jaar door, er staat een schat aan informatie in. Prettig leesbaar en overzichtelijk. Dat vinden mensen van onze leeftijd fijn. Ik ben er dan ook trots op dat ik het voorwoord mag verzorgen van dit handige boekje.”

Corrie Huiding-Stomp

Digitaal én op papier

De Plusgids Utrecht wordt jaarlijks gemaakt door de redactie van U Gids. Door de informatie ook op papier aan te bieden, is de informatie ook beschikbaar voor mensen die geen internet gebruiken. De gids wordt gefinancierd door de gemeente Utrecht.

Klik hier voor alle informatie over de Plusgids
Liever online informatie vinden? Surf dan naar ugids.nl
De website van uitgever U-Centraal vind je hier.