Speciale uitgave van Dreefnieuws over ouderen

Waar vinden senioren in Overvecht informatie op maat? Daar hebben wij het antwoord op: In de nieuwe Ouderenspecial van Dreefnieuws, het magazine van Echt Overvecht. Deze unieke uitgave is gemaakt op verzoek van de Alliantie Seniorvriendelijk Overvecht. Een prachtig bewaarmagazine boordevol goede tips en nieuws op maat van en voor ouderen in Overvecht.

Feestelijke lancering op 7 april

Op woensdag 7 april van 12.00 tot 13.00 uur wordt deze special feestelijk gelanceerd. Voor het digitale feestje zijn meer dan 100 mensen die betrokken zijn bij dit project uitgenodigd. Een klankbordgroep van tien ouderen heeft afgelopen maanden wekelijks meegedacht over de inhoud en feedback gegeven op de ideeën. De vrijwilligers van Dreefnieuws gingen daarna hard aan de slag om mooie foto’s te maken en mensen te interviewen. Het resultaat is de Ouderenspecial, die vanaf 8 april huis-aan-huis wordt bezorgd bij alle 14.000 huishoudens in Overvecht. Ook komt de Ouderenspecial op twintig locaties te liggen.

Voor en door ouderen

In deze special besteden we veel aandacht aan diverse ouderenactiviteiten in buurthuizen. We schrijven over vraagstukken rondom wonen, tips voor veiligheid en activiteiten thuis, mantelzorg en gezondheid, dementie en digitaal vaardig worden. Ook zit er een handige telefoon- en adreslijst in, een plattegrond van Overvecht met alle brievenbussen en pinautomaten en informatie over Buurt Mobiel en het Informatiepunt Bibliotheek. En natuurlijk zit het blad vol met portretfoto’s van mensen uit de wijk, zichtbaar en herkenbaar. 

De Ouderenspecial is online te lezen vanaf donderdag 8 april op echtovervecht.nl/dreefnieuws 

Foto: op de cover staat Marsouda Ahmedi (80 jaar), gefotografeerd door Boris Schmidt.

U in de Wijk

Meer weten over hoe de ouderenspecial tot stand is gekomen? Kijk het item van U in de Wijk Overvecht hieronder: