Taalmentor Steven de Jel van Taal Doet Meer helpt Yassin beter te lezen

Yassin en Steven zijn taalmaatjes en beste vrienden. Met hulp van taalmentor Steven de Jel haalt Yassin hogere cijfers op school als het gaat om begrijpend lezen. Steven is vrijwilliger bij Stichting Taal Doet Meer. Deze organisatie zet zich in heel Utrecht in om mensen met een taalachterstand te helpen.

Yassin houdt bijzonder veel van voetballen en wordt later misschien wel profvoetballer. Het liefst zou hij de hele dag een voetbal aan zijn voet hebben. Zijn prestaties op school liepen echter wat achter. Via de organisatie Taal Doet Meer kreeg Yassin een taalmentor om hem te helpen met onder andere zijn woordenschat en met begrijpend lezen. En het traject heeft zeker geholpen. Door de bijlessen met Steven gingen zijn cijfers voor lezen duidelijk omhoog. Het gaat trouwens ook niet alleen over leren. Steven:

“Wat erg leuk is aan taalmentor van Yassin zijn, is dat hij altijd vrolijk is en het ook echt leuk vindt als ik kom. Dat komt waarschijnlijk ook doordat we niet de hele tijd saai aan de eetkamertafel zitten, maar vooral aan ’t sporten zijn. Ik kom in mijn trainingspak naar zijn huis en we gaan meestal eerst naar buiten. Dat na dat sporten wel nog even geleerd moet worden, neemt-ie voor lief. Hij vindt het steeds vaker ook gewoon wel leuk.”

Steven de Jel (bron)

Ook voor Steven is het traject met Yassin heel leerzaam. Niet alleen leert hij de beste voetbaltrucs, hij vindt het ook bijzonder fijn om elke week zo gastvrij ontvangen te worden in Yassins gezin:

“Het taalmentorschap is iets fantastisch. Niet alleen is het tof om Yassin zo te zien groeien, ook is het mooi om elke week even deel uit te maken van zijn (ontzettend gastvrije) gezin. Een Nederlands gezin met Marokkaanse roots. Los van dat ik mij er ontzettend thuis voel, geven zij mij ook inzicht in de mooie dingen van hun cultuur. Dat vind ik erg waardevol.”

Steven de Jel (bron)

Bekijk hieronder een video gemaakt door filmer Jeremy Flohr over Yassin en Steven.

Yassin en Steven – Taal Doet Meer

Ook vrijwilliger worden?

Wil je net als Steven bijdragen aan het zelfvertrouwen, de toekomstkansen en positie van mensen in de Utrechtse samenleving? Word ook vrijwilliger bij Taal Doet Meer! Als coach, mentor of coördinator help je mensen sterker te staan in onze mooie stad. In dit artikel lees je daar meer over.

Samen voor Overvecht

Er gebeuren veel mooie dingen in Overvecht. In de videoserie van Samen voor Overvecht kijken we iedere keer naar een organisatie of initiatief waar Overvecht een stukje mooier van wordt. Speciaal voor Samen voor Overvecht maakte Jeremy Flohr deze video over Yassin en Steven. Bekijk de hele videoserie.

Wil je meer weten over Samen voor Overvecht? Alle informatie over deze wijkaanpak vind je hier op onze website.

Logo Samen voor Overvecht alfa