Dag van de Buurt donderdag 19 mei op het plein van De Dreef

Donderdag 19 mei 2022 is de Dag van de Buurt Overvecht op en rond het plein van buurtcentrum De Dreef. Deze dag is een initiatief van o.a. LSA bewoners, een landelijk netwerk van actieve bewonersgroepen. Verschillende organisaties en bewoners organiseren een activiteit, bijeenkomst of workshop. Samen laten we de kracht van de buurt zien.

Rommelmarkt en informatie vanaf 15.30 uur

Op het plein van De Dreef is van alles te doen. Tussen 15.30 en 17.30 uur is er een rommelmarkt, een informatiemarkt (o.a. over ideeen van bewoners voor het Einsteinkwartier en Overvecht Centrum) en geniet je van verhalen in de Buurttuin de Dreef van het Leger des Heils. Er is een netwerkbijeenkomst van Heel Overvecht Fietst en een bijeenkomst voor ondernemers. Het hele programma vind je onderaan dit artikel!

Hoe rijdt je een ploegentijdrit?

Tussen 17.00 en 18.00 uur vertelt ex-wielerprof Stef Clement alles over hoe je een ploegentijdrit rijdt en wat je daarvan kunt leren. Aanleiding is natuurlijk de start van de Vuelta (wielerronde) in Utrecht met een ploegentijdrit op 19 augustus. De ploegentijdrit is een bijzondere discipline in het wielrennen. En ook een mooi voorbeeld hoe je met elkaar teams kunt bouwen die werken aan een gezamenlijke opgave. Stef Clement is ex-profwielrenner en neemt ons mee in hoe je een ploegentijdrit voorbereidt, met verhalen uit zijn verleden. Stef gebruikt de ploegentijdrit als voorbeeld van hoe we met elkaar beter kunnen samenwerken in stad en wijk. Na afloop van deze presentatie kijk je anders naar de ploegentijdrit, maar ook naar de samenwerking in stad en wijk.

Locatie: Korpszaal Leger des Heils, aanmelden voor deze activiteit is verplicht.

Startsessie masterplan Overvecht Centrum

Overvecht Centrum als het kloppende hart van Overvecht. Dat is de ambitie voor het centrum van Overvecht. Gemeente en bewoners gaan het komend jaar werken aan een gedeeld toekomstbeeld. Vragen die we gaan onderzoeken: Waar wordt iedereen enthousiast van? Wat is ervoor nodig om je thuis te voelen in Overvecht Centrum? Hoe kunnen we het gebied groener maken? Hoeveel woningen kunnen er eigenlijk bij gebouwd worden in dit gebied? En hoe gaan we dan om met parkeren? Welke functies komen erbij?

Het komende jaar werken bewoners, ondernemers, eigenaren van grond en gebouwen en de gemeente hier samen aan. Tijdens deze startsessie wordt er meer informatie gegeven over het masterplan en gaan we met elkaar aan de slag. Van 18.30 tot 20.00 uur in de Korpszaal Leger des Heils. Aanmelden voor deze activiteit is verplicht.

Compleet programma

Start Dag van de Buurt om 15.30 uur
15.30 uur – 17.30 uur: Informatiemarkt (oa met DOCK, sti JoU, Mitros)
15.30 uur – 17.30 uur: Verhalen in Buurttuin De Dreef (Leger des Heils)
15.30 uur – 20.00 uur: Informatie bewoners over o.a. Einsteinkwartier en Overvecht Centrum
15.30 uur – 17.00 uur: Rommelmarkt op plein
15.30 uur – 16.30 uur: Netwerkbijeenkomst Heel Utrecht Fietst
15.30 uur – 17.30 uur: Fietshub is geopend (onder andere bikerepair)
16.30 uur – 19.00 uur: Mercado Overvecht (lokale hapjes)
17.00 uur – 18.00 uur: Ploegentijdrit, samenwerken in een team (Stef Clement)
17.00 uur – 18.30 uur: Netwerkbijeenkomst Ondernemers Overvecht-Zuid
18.30 uur – 20.00 uur: Bijeenkomst Overvecht Centrum
Einde Dag van de Buurt om 20.00 uur

Informatie

Datum/tijd: woensdag 19 mei van 15.30 tot 20.00 uur
Locatie: Plein van De Dreef, Schooneggendreef 27 in Utrecht
Aanmelden voor activiteiten (waaronder de bijeenkomsten) kan via deze website.

Meer informatie over de Dag van de Buurt
Meer algemeen nieuws uit Overvecht