Inzamelactie fietscoalitie Heel Utrecht Fietst zaterdag 25 maart

Op zaterdag 25 maart organiseert fietscoalitie Heel Utrecht Fietst een inzamelactie van ongebruikte fietsen. Deze zijn bedoeld voor de fietsdeal, waarbij U-pashouders een tweedehands fiets kunnen kopen voor 30 euro. Bij de deal hoort een jaar lang fietsonderhoud. Door een ongebruikte fiets te doneren, help je mensen die dat niet kunnen betalen aan een goede fiets.

Geef je fiets een tweede leven

In Utrecht staan veel ongebruikte fietsen in schuurtjes. Terwijl er ook mensen zijn die graag een fiets willen hebben maar dit niet kunnen betalen. Fietscoalitie Heel Utrecht Fietst gaat deze ongebruikte fietsen op zaterdag 25 maart inzamelen en daarna opknappen en de mensen die het ‘t hardste nodig hebben aan een fiets helpen. Zowel kinderfietsen als volwassen fietsen zijn welkom.

Meer dan 1200 mensen geholpen

Inmiddels heeft fietscoalitie Heel Utrecht Fietst meer dan 1.200 mensen met een U-pas voor 30 euro aan een fiets geholpen (Fietsdeal). Maar de vraag is veel groter. Hiervoor zijn zoveel mogelijk ongebruikte fietsen nodig. Op zaterdag 25 maart is het mogelijk om in Utrecht ongebruikte fietsen in te leveren. Aanmelden (liefst met foto) kan door te mailen naar info@heelutrechtfietst.nl, maar is niet noodzakelijk.

Fietsen inleveren kan op zaterdag 25 maart tussen 10.00 uur en 14.00 uur aan de Fietshub op de Koningsweg (Koningsweg 358, voorheen terrein van De Arm). Bij deze locatie staat Heel Utrecht Fietst klaar om de fietsen, zowel kinderfietsen als volwassen fietsen, in ontvangst te nemen. Fietsen die nog in goede staat zijn, worden opgeknapt en via de fietsdeal aan Utrechters met een laag inkomen aangeboden. Zo kunnen zij zich goedkoop en duurzaam verplaatsen door de stad.

‘Iedereen zou moeten kunnen genieten van de voordelen van een fiets, zeker in een fietsstad als Utrecht. Daarvoor is een fiets natuurlijk noodzakelijk. Met deze inzameling willen we zorgen dat we zo veel mogelijk Utrechters van een fiets kunnen voorzien’.

Peter van Bekkum, Fietsersbond afdeling Utrecht.

Ook een gratis fietscheck

Daarnaast is er op 25 maart tussen 10.00 uur en 14.00 uur op deze locatie een gratis fietscheck voor iedereen die een fiets doneert. Zo weet je zeker dat je fiets veilig en in goede staat op de weg komt. Tijdens het wachten geniet je van een gratis kopje koffie en een pannenkoek. Fietsen die niet meer bruikbaar zijn, worden op een verantwoorde manier gerecycled. Hiermee wordt voorkomen dat deze fietsen bij het grofvuil terechtkomen.

Meer informatie over de fietsdeal en de inzamelactie staat op heelutrechtfietst.nl. Heb je op 25 maart niet de mogelijkheid om te komen, maar wel een fiets om in te leveren? Mail dan naar info@heelutrechtfietst.nl, dan kijkt de organisatie naar andere mogelijkheden.

Over Heel Utrecht Fietst

Fietscoalitie Heel Utrecht Fietst is een samenwerking tussen onder andere Fietsersbond afdeling Utrecht, Stichting Leergeld, de fietsburgemeester, ANWB, UW, Innovam (Tweewieleracademy), U-stal, SportUtrecht, BikeFlip en Project O en met ondersteuning van Gemeente Utrecht.