De Weggeefbus van DOCK helpt mensen met een kleine beurs in Overvecht

De Weggeefbus in Overvecht is een soort buurthuis op wielen, die voedsel en spullen naar mensen brengt die het nodig hebben. Het is een initiatief van DOCK Utrecht, onstaan tijdens corona. Toen de buurthuizen dicht gingen, moest er een nieuwe manier komen om bewoners te bereiken. Want voedselpakketten en spullen verdelen vanuit het buurthuis kon tijdelijk niet. Bekijk de videoreportage over de Weggeefbus onderaan dit artikel.

Roos Rugenbrink is sociaal makelaar bij DOCK en wekt samen met Latifa en Ouafa aan het project van De Weggeefbus. Met een team vrijwilligers haalt ze iedere week onder andere groente en fruit op van groothandels in Nieuwegein. In een pand op de Piramidedreef sorteren vrijwilligers alle groente en fruit in voedselpakketten. Samen met allerlei spullen die mensen nodig hebben, brengt de Weggeefbus deze voedselpakketten naar bewoners in de wijk.

“Het geeft mij een heel goed gevoel als ik mensen kan helpen die het best zwaar hebben en zeker in de tijden van nu.”

Latifa Bali, Sociaal makelaar bij DOCK:

De Weggeefbus is een goede manier voor DOCK om wekelijks in contact te blijven met bewoners, om bewoners te verbinden en samen met partners ondersteuning te bieden aan mensen op de armoedegrens. De Weggeefbus is een van de vele initiatieven uit Samen voor Overvecht. Speciaal voor de wijkaanpak maakte camjo Carilijne Pieters een filmreportage over De Weggeefbus van DOCK. Hierin vertellen Roos Rugenbrink en Latifa Bali over dit prachtige initiatief.

Samen voor Overvecht

Meer weten over Samen voor Overvecht? Alle informatie over de wijkaanpak vind je hier.
Bekijk de video hieronder en deel hem via ons YouTube-kanaal:

Video: De Weggeefbus – Samen voor Overvecht – door Carilijne Pieters.