Kinderactiviteiten in de meivakantie bij Bibliotheek Overvecht

De Meivakantie komt eraan en dat betekent weer leuke activiteiten voor kinderen bij Bibliotheek Utrecht. Op dinsdag 3 mei heeft onze bieb in Overvecht drie leuke dingen voor je in petto: striptekenen, een verhaalatelier (met verentooi maken) en het Reizend Lab.

Striptekenen: Dogman

Ken je Dogman? Deze stoere stripfiguur getekend door Dav Pilkey is hond, politieagent én superheld. Deze beschermer van de wereld lijkt soms nergens bang voor te zijn … of is hij dat stiekem toch wel? In deze workshop ga je de vele gezichten van Dogman leren tekenen. Dat doe je onder leiding van Charlotte, HKU-student en stripliefhebber. Reserveren hoeft niet en deelname is gratis. Als alle plekken bezet zijn kan het wel zijn dat je even moet wachten. Deze activiteit is voor kinderen van 6-8 jaar.

Dogman tekenen: dinsdag 3 mei van 11.00 – 13.00 uur en van 14.00 – 16.00 uur.

Verhaalatelier ‘Pauw is een beetje verlegen’

Voor iets jongere kinderen (4-6 jaar) is er het verhaalatelier over het boek ‘Pauw is een beetje verlegen’ van Jin Xiaoyu. Pauw heeft prachtige veren maar vindt het heel moeilijk deze uit te slaan. In het bos ontdekt Pauw wat voor kracht er in zijn veren schuilt. Luister naar het verhaal en maak daarna je eigen verentooi. Een HKU-student zal de workshop begeleiden. Reserveren hoeft niet en deelname is gratis. Als het druk is, kan het zijn dat je even moet wachten.

Verhaalatelier: dinsdag 3 mei van 11.00 tot 13.00 uur en van 14.00 – 16.00 uur.

Meivakantie: Dogman tekenen
Stripfiguur Dogman

Reizend Lab voor kids van 8 – 12 jaar

En tenslotte is het Reizende Laboratorium aanwezig in de bibliotheek (élke dinsdag trouwens). Kom kijken hoe het met de robots gaat en probeer ze eens te programmeren. Kun je de robots Dash en Ozobot laten dansen van blijdschap of boos laten wezen? Of ontwerp je eigen emoticon in je favoriete kleur met de 3D-pen. En je kunt een heus stopmotion-filmpje maken. Kom het allemaal ontdekken in het reizende laboratorium-atelier. Ook deze activiteit is gratis, reserveren hoeft niet.

Reizend Lab: dinsdag 3 mei van 11.00 tot 13.00 en van 14.00 – 16.00 uur.

Meer informatie

Heb je zin om op ontdekkingstocht te gaan naar andere vestigingen van de bibliotheek? Bijvoorbeeld de prachtige bibliotheek op het Neude in de binnenstad? Kijk op de meivakantie-pagina voor activiteiten in andere bibliotheken in Utrecht. Er is muziek, theater en er zijn verhaalateliers over andere boeken.

In de agenda van Bibliotheek Overvecht vind je álle activiteiten in onze bieb (ook voor volwassenen natuurlijk).

Meer cultuurnieuws uit Overvecht.