Magazine Samen voor Overvecht – verhalen uit de wijk verschenen

Naast het nieuwe februari-nummer van Dreefnieuws – binnenkort ligt die in je brievenbus – verschijnt er deze maand nog een magazine van en over onze wijk. Vanuit de wijkaanpak Samen voor Overvecht heeft de gemeente namelijk de eerste editie van magazine ‘Samen voor Overvecht – verhalen uit de wijk’ gemaakt. Hierin lees je twaalf interviews over verschillende initiatieven die ondersteuning krijgen vanuit de wijkaanpak.

Samen de wijk sterker maken

Overvecht is een mooie wijk om in te wonen. Het is groen en goed bereikbaar, heeft relatief grote woningen en bewoners uit verschillende culturen. Veel inwoners zijn actief in de wijk. Maar de wijk heeft ook problemen. Daarom is vier jaar geleden begonnen met de wijkaanpak Samen voor Overvecht. Deze aanpak is een samenwerking tussen bewoners, gemeente, overheid, organisaties, bedrijven en andere professionals in de wijk. Sinds het begin zijn er flinke stappen gemaakt. Bewoners zijn nu een stuk positiever over hun wijk dan vier jaar geleden.

Maar er zijn ook zaken waar nog zorgen over bestaan. Er zijn steeds meer families die in armoede leven, omdat het leven veel duurder is geworden. Ondanks dat 650 mensen aan een baan geholpen zijn, is de werkloosheid in Overvecht ook nog steeds groot. Sinds corona is zichtbaar dat jongeren en jongvolwassenen het psychisch zwaar hebben; thuis, op school of in hun werk. Daar werkt Samen voor Overvecht aan met een speciale aanpak gericht op jongvolwassenen. Een voorbeeld hiervan is 03Office, de ontwikkelwerkplaats in on ze wijk voor en door jongeren.

Positieve verhalen vanuit sterke initiatieven

Met dit speciale magazine wil de gemeente Utrecht laten zien wie zich allemaal dagelijks inzetten om de doelen uit de wijkaanpak te halen. Twaalf initiatieven van Samen voor Overvecht vertellen wie ze zijn, wat ze doen en wat hun toekomstdoelen zijn. De verhalen sluiten aan bij de onderwerpen wonen, jeugd, veiligheid, zorg en meedoen & ondernemen. Het magazine bevat de volgende verhalen:

 • Younity Utrecht: Jongeren bouwen aan een eigen plek in Overvecht
 • De Mix: Samen zorgen voor meer groepsgevoel bij de Camera Obscuradreef
 • Een eigen werkruimte voor jonge ondernemers bij 030ffice
 • Focus helpt jongeren hun toekomst vormgeven
 • Samen zorgen we dat jongeren uit het criminele circuit komen én blijven
 • Stadsmakers helpen de wijk veilig en leefbaar te houden
 • Sociaal renoveren Woonin: Wie minder zorgen heeft, woont fijner
 • De Weggeefbus: Buurthuis op wielen met een bijzondere taak
 • Al Amal helpt inwoners van Overvecht met kleine en grote hulpvragen
 • Schoon Overvecht zet zich in voor schone buurten
 • Toekomstpunt: Een plek waar Overvechters terecht kunnen met allerlei soorten vragen
 • Iedereen op de fiets met de Fietsdeal

Meer informatie

Lees het magazine hier online.
Of haal Samen voor Overvecht – verhalen uit de wijk op bij het Wijkbureau, buurtcentra en andere (bekende) locaties in Overvecht.
Heb je hier een vraag over? Stuur een e-mail naar overvecht@utrecht.nl.
Meer informatie over de wijkaanpak Samen voor Overvecht lees je hier.